MOBIL

Slik kan du flotte opp mobilen din

Vi har sjekket ut en tjeneste som lar deg gi mobilen din nytt utseende.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. mars 2012 - 12:28

Andre tjenester

Det finnes en rekke firma som tilbyr deksler og skins.

Frydaze: Norsk leverandør som selger deksler du fester på telefonen. Du kan laste opp egent bilde, eller velge ferdiglaget design. Koster 199 kroner inkludert frakt. 
Frydaze.no
Les også omtale på Mobilen.no

Intoroskins: Tilbyr skin-folier på lignende måte som DesignSkins. Britisk nettbutikk som sender over hele verden. Priser fra omtrent 100 kroner.

Wrappz: Lar deg designe egne skin-folier. Du kan også velge ferdig design. Britisk, men sender til Norge. Priser fra rundt 120 kroner.
Wrappz.com 

Lei av det samme gamle slitne utseendet til mobilen din? Det finnes mange måter å friske den opp. Du kan for eksempel tegne på den med sprittusj, male den eller finne på andre sprell som er billige, men ikke spesielt smarte. 

Alternativt kan du ordne deg et personlig deksel eller skin. Det finnes en rekke forskjellige aktører som tilbyr slike løsninger, som for eksempel norske Frydaze som lar deg designe ditt eget deksel (se faktaboks).

Skins

Et annet alternativ er såkalte skins, som du fester på selve telefonen. Det finnes forskjellige løsninger for dette, som "kondomdresser" du trer over telefonen, og klistremerker du limer på. Vi har sett på en løsning for sistnevnte, kalt DesignSkins som selges av et firma med samme navn.

DesignSkins er i praksis lite annet enn et klistremerke du fester på mobilen. Akkurat det er kanskje ikke så mye å rope hurra for. Men kvaliteten er faktisk ikke så verst, da merkene er laget i vinyl.

Nettsiden til DesignSkins lar deg designe slike skins til forskjellige telefoner. Du kan velge ferdige motiver eller laste opp egne bilder. 

At skinsene er tilpasset forskjellige telefoner gjør at de passer telefonen, ved at de har hull til kamera og slikt. Du kan bestille til både baksiden og fremsiden av telefonen.

Vi har testet ut skins til Samsung Galaxy Nexus og Galaxy S II, og har som seg hør og bør bestilt eget design med Mobili-logoen.


Folien plukkes av, og festes på telefonen.

Festing

Skinsene vi bestilte var hvite, og overflaten er blank. Etter et par ukers bruk ser de fortsatt bra ut. Men den blanke overflaten vil muligens ikke se like bra ut på alle telefoner.

Merkene er i vinylfolie, og har lim på baksiden. Å feste dem til telefonen er rimelig enkelt. Du legger det på telefonen og finjusterer før du til slutt stryker en finger over for å feste. Her er det lurt å bruke litt tid, så det sitter rett. Når du er fornøyd er det lett å stryke ut luftbobler som ligger under folien.


Folien ligger klistret på bakdekselet.

Kvalitet

Det passer ganske bra på telefonen, men vi reagerer litt på at passformen ikke er perfekt. Vi fikk et lite glipe nederst på baksiden av Galaxy S II. Det kan være at vi burde vært mer nøye med å tilpasse folien.

Men kvaliteten på trykket er god. Logoen vår er trykket rett på vinylfolien, slik at den ikke skrapes vekk om vi skulle være uheldige.

Ved normal bruk, altså å ha telefonen i lomma, har vi ikke klart å skrelle av folien. Den er altså festet bra. Vi har hatt det på telefonen i et par uker.


Etter et par ukers bruk.

Priser

Et skin koster 129 kroner pluss frakt på 29 kroner. Totalt blir prisen altså minst 158 kroner for ett skin.

Leveringstid

Designskins er en norsk nettbutikk, men tjenesten er i det store og hele basert på en tysk løsning. Det betyr at skinsene trykkes i Tyskland før de sendes til Norge. Det gjør at leveringstiden blir opp mot en uke.

Er det verdt det?

Vi skal ærlig innrømme at vi muligens er litt for gamle til å være i mågruppen her. Men vi skal ikke være surmaga gamle gubber, for kvaliteten ser ut til å være god, og skulle du være interessert har vi ikke noen store motforestillinger mot tjenesten. Prisen er helt grei, syns vi.

Alt i alt en kjekk tjeneste for deg som vil ha en mobil som skiller seg ut.

Les mer om tjenesten på DesignSkins.no.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.