T2

Slik kan du finne fisk med en app

Et batteridrevet ekkolodd til mobilen.

Tar fisken på fersken: Denne lille kula er et ekkolodd som sender et bilde til mobilen om hvordan det står til på fiskefronten under overflaten.
Tar fisken på fersken: Denne lille kula er et ekkolodd som sender et bilde til mobilen om hvordan det står til på fiskefronten under overflaten. Bilde: ORV
8. sep. 2014 - 09:23

Fishfinder på mobilen. Det er akkurat det Deeper er.

Produktet som ble presentert på IFA-messen i Berlin er noe så enkelt som et lite batteridrevet ekkolodd som kan sende informasjonen tilbake til en app via Bluetooth som rekker opptil 50 meter.

Deeper kommer i form av en liten rund kule som kan skrus sammen av to halvdeler slik at de danner en vanntett sfære. Elektronikken sitter i den nedre delen og her finner vi også tilkoblingene til vanlig micro USB-lading. Midt i den nedre delen stikker også Bluetooth-antennen opp som ikke sees når den øvre halvdelen er skrudd på.

På toppen av kulen finner vi gjenger til en festekrok for de som ønsker å fiske rett under, for eksempel fra en bro eller en kai, eller i et hull på isen. Litt mer ut til siden er det et hull som kan festes for de som ønsker å dra Deeper etter en båt eller kaste den ut med stang slik at kan se over et større område.

Les også: Norsk selskap moderniserer fluestanga

Fiskespeider

Når Deeper er aktivert, flyter den og «ser» nedover inntil 40 meters dyp. Informasjonen fra ekkoloddet sendes til appen som viser det omtrent som fishfindere folk er vant med i båter.

Man får opp et bilde av vannkolonnen under og ikoner av fisk hvis de skulle være så uheldige å være der.

Man får også informasjon om bunnforholdene, vanntemperatur og andre opplysninger som den vitebegjærlige fisker ønsker seg.

Men siden dette er en app som passer til iOS og Android, smartmobiler og nettbrett er det jo så mye mer man kan gjør som en vanlig båtutgave ikke kan.

Via GPS-en kan appen lagre gode fiskeplasser slik at man finner tilbake, og du kan bruke kameraet for å lagre bilder i appen av fangsten. Den er selvfølgelig integrert med sosiale nett slik at fangsten kan flagges til vennekretsen.

Det følger med ladere til både vanlig vegguttak og til 12 volt biluttak. Deeper kommer over sommeren og vil bli distribuert av EET i Norge.

Det følger med ladere til både vanlig vegguttak og til 12 volt biluttak. Deeper kommer over sommeren og vil bli distribuert av EET i Norge.Appen gir oversikt over hvor det er fisk og hvor dypt det er ned. Deeper

Les også:

De bygger luksustrålere for fiske og turisme  

Dette «pinnsvinet» skal skape liv på havbunnen

Norske forskere vil masseprodusere verdens mest verdifulle matfisk  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.