T2

Slik kan Apple gjøre hjemtasten enda mer nyttig

Pønsker på å bruke fingeravtrykkleseren til navigasjon.

Apple ser for seg at fingeravtrykkleseren kan brukes til å styre spill. For eksempel kan du sikte ved å vri på fingeren, og skyte ved å trykke.
Apple ser for seg at fingeravtrykkleseren kan brukes til å styre spill. For eksempel kan du sikte ved å vri på fingeren, og skyte ved å trykke. Bilde: Skjermdump
Marius ValleMarius ValleJournalist
17. mai 2015 - 07:48

En nylig publisert patentsøknad fra Apple kan viser på at produsenten har idéer om hvordan de kan videreutvikle bruken av hjemtasten, skriver Business Insider.

Les også: Dette er ryktene om iPhone 7

Touch ID

I dag er fingeravtrykkleseren, kalt Touch ID, utelukkende en identifikasjonsmekaniske i iOS. Om Apple setter idéene ut i livet, vil fingeravtrykkleseren bli langt mer enn bare det.

Patentsøknaden, som ble publisert 14. mai, beskriver hvordan fingeravtrykkleseren kan brukes til å manipulere brukergrensesnitt. Slik den fungerer i dag kjenner den ikke bare igjen fingeravtrykk, men kan også avgjøre hvilken vei fingeren treffer den, og hvor på sensoren du berører.

Det åpner for gjenkjenning av bevegelser på hjemtasten.

Les også: Lønner det seg å kjøpe mobil med abonnement?

Berør for å låse skjermen

Apple beskriver hvordan du kan legge fingeren på hjemtasten for å sikte i spill. I stedet for å trykke på skjermen skal du kunne trykke på hjemtasten, og sikte for eksempel ved å vri på fingeren.

Fingeravtrykkleseren kan potensielt også og avgjøre hvor hardt du trykker, og dermed avgjøre hvor mye kraft du skal skyte med.

Andre muligheter er å åpne Spotlight-søket på startskjermen med et trykk eller en berøring. og å låse skjermroteringen til landskap- eller portrettvisning basert på hvordan du trykker på hjemtasten, og å kunne sveipe over hjemtasten for å bla i menyer. Det beskrives også hvordan fingeravtrykkleseren kan brukes til å gi tilgang til enkeltapper, som e-post.

Facebook på mobilen? Facebook på mobilen? Disse triksene gjør hverdagen din enklere

Her vises sveiping over hjemtasten som en metode for å navigere i menyer.
Her vises sveiping over hjemtasten som en metode for å navigere i menyer.

Videreutvikling av hjemtasten

Hvorvidt Apple kommer til å implementere noe av dette i fremtiden gjenstår å se. Hjemtasten har utviklet seg en hel del siden første iPhone, og brukes i dag til å gå tilbake til startsiden, åpne appveksleren og til identifikasjon med en berøring uten å trykke inn tasten.

Apple har, som svært mange andre teknologiselskaper, en rekke patenter uten at det betyr at det er teknologi som vil settes ut i livet.

Patentsøknaden viser for eksempel også til hvordan de samme oppgavene kan løses dersom fingeravtrykkleseren er integrert i selve berøringsskjermen. Det kan bety at Apple har en slik skjerm på gang, men også at de vil sikre seg mot at tilsvarende funksjoner som de har beskrevet i patentsøknaden integreres i et produkt med en slik skjerm.

Google vet alt om deg: Google vet alt om deg: Slik kan du bruke det til noe fornuftig  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.