MOBIL

Slik får du snarveier på iPhone

Denne metoden gjør det enkelt å skru av og på for eksempel Wi-fi eller Bluetooth på telefonen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. nov. 2011 - 10:38

Du som har iPhone vet at Android-eiere av og til sender telefonen din lange blikk på grunn av utvalget apper og spill. Men så sender du også Android-telefoner tilsvarende lange blikk på grunn av tilpasningsmulighetene.

Tipper vi i alle fall. For noe av det i alle fall vi i Mobili savner på iPhone er muligheten til å gjøre kjappe innstillinger uten å måtte åpne innstillingsmenyen, slik som på Android, Symbian og andre plattformer.

Heldigvis viser det seg at det finnes en måte å få til dette på, og den krever ikke jailbreaking. Noen smartinger har funnet ut at du kan legge til snarveisikoner på menyen, som tar deg rett til ønsket innstilling. Dermed er det lett å aktivere og deaktivere for eksempel Wi-Fi med et par trykk.

IconSettings

Metoden kalles IconSettings, og utnytter en funksjon i iOS 5. Det er nemlig mulig å gå inn i innstillingsmenyene via en lenke i nettleseren, noe som igjen gjør det mulig å lagre disse snarveiene som bokmerker. Dermed kan du legge til snarveier til Wi-fi, Bluetooth, flymodus og annet smart i menyen.

Dessverre er og blir dette en nødløsning. For når du trykker på ikonene åpnes først nettleseren, som så åpner innstillingene. Resultatet blir at du får en masse nettleservinduer liggende åpne.

Det kan det kanskje være verdt, dersom du gjerne vil ha kjappe snarveier til innstillinger du ofte endrer.Du legger til snarveien på menyen ved å legge til siden som en snarvei.

Slik gjør du det

Åpne Safari, og gå til denne adressen: http://iphoneza.co.za/IconSettings/

Nederst på nettsiden finner du lenker til en rekke forskjellige innstillinger. Trykk på en du ønsker å ha snarvei til, for eksempel Wi-Fi.

Trykk "Avbryt" når telefonen spør om å åpne siden i "settings". Velg så å legge til siden på Hjem-skjerm. Vent til ikonet er lastet inn, og trykk så "Legg til". 

Gjenta operasjonen for andre ikoner du ønsker. Verre er det ikke.

Kilde: iPhoneza.co.za

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.