GUIDER

Slik får du Facebook-chat på Nokia

SYMBIAN-APP: Du trenger ikke være misunnelig på venner med Android eller iPhone. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. jan. 2011 - 15:07
Vis mer

Chat-funksjonen på Facebook har etterhvert begynt å bli et reelt alternativ til Windows Live Messenger (også kalt MSN på folkemunne). Nå som veldig mange av oss har store deler av kontaktnettet vårt på Facebook har chat-tjenesten begynt å bli en praktisk måte å snakke med folk.

iPhone-eiere har lenge hatt tilgang til Facebook-chat gjennom Facebook-appen på telefonen. Denne muligheten kom også nylig til Android-appen.

Symbian-brukere må fortsatt se langt etter dette i den offisielle Facebook-appen, som etterhvert begynner å bli en sørgelig utdatert affære sammenlignet med samme program på Android og iPhone.

Men du trenger ikke å vente på at Facebook skal få fingeren ut. I stedet kan du installere et program som gir deg Facebook-chat.

Les også:

Slik deler du mobilbildene på Facebook »

Test av Facebook til Nokia E71 og E72 »

Facebook-chat på Android » Vi har testet noen forskjellige alternativer til Symbian, og det vi liker best er Nimbuzz.

Dette er et program som kan gjøre alt fra IP-telefoni til Twitter-oppdateringer, men vi har fokusert mest på Facebook-chat-funksjonen.

Slik installerer du Nimbuzz

Gå til Ovi Store på telefonen din og søk etter "Nimbuzz". Etter installasjon følger du instruksjonene og oppretter en ny Nimbuzz-konto. Når dette er gjort legger du til Facebook under Settings -> accounts.

Nå åpnes nettleseren, og du må logge inn på Facebook for å godkjenne at Nimbuzz har tilgang til Facebook-kontoen din.

Slik bruker du Nimbuzz

Etter installasjon finner du Facebook-kontaktene dine i Nimbuzz' kontaktliste. De som er logget på vises med en grønn prikk til høyre for navnet. De som er borte vises med et rødt ur, mens frakoblede kontakter er "grået" ut.

Du starter en ny samtale ved å trykke to ganger på en kontakt. Resten er rimelig selvforklarende. Meldingene du sender dukker opp på Facebook-chatten hos mottakeren.

Programmet kan legges i bakgrunnen slik at du kan motta beskjeder også når du ikke har programmet i forgrunnen.

Når du får nye beskjeder varsler telefonen deg med en lyd, og et sprettoppvindu viser hvem du har fått melding fra. Du kan velge å gå rett til samtalen i programmet, eller å ignorere beskjeden.

Alle pågående samtaler samles i listen "Chats" i programmet. Samtalene sorteres etter hvilken det var aktivitet i sist. Dette gjør det enkelt å holde oversikten over hvem du prater med.

Fungerer også med Windows Live Messenger

Nimbuzz kan også koble seg opp mot Windows Live Messenger-kontoen din slik at du kan holde kontakten med MSN-vennene dine. Dette setter du opp på samme måte som Facebook, altså under Settings -> Accounts.

Nimbuzz er gratis, og fungerer på de fleste Symbian-telefoner. Du finner det ved å søke på "Nimbuzz" i Ovi Store, eller ved å gå inn på Nimbuzz' nettsider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.