MOBIL

Slik er Symbian Belle

Sjekk ut hva som er nytt i den nyeste Symbian-versjonen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. aug. 2011 - 10:02

Nokia lanserte i går endelig den nyeste utgaven av Symbian. Denne har fått navnet Symbian Belle, og har fått en rekke forbedringer. 

Nokia har gjort en rekke endringer i hvordan menysystemene fungerer, og vi må si at vi syns dette ser ut som en stor forbedring. For eksempel er det nå mulig å ha inntil seks startskjermer, og du kan legge widgeter av forskjellige størrelse på disse. Widgetene kan endres i størrelse, så det er nå mye større fleksibilitet enn tidligere.

Bort med mappene

Hovedmenyen har fått nytt oppsett. Ikke bare er det nye ikoner - Nokia har også kvittet seg med mappene sine. Det vil si at det ikke lenger er uendelig med undermapper i "Innstillinger" og andre valg. Vi tipper det fortsatt er mulig å lage mapper.

Android-meny

Nokia har som Apple kopiert Android når det kommer til varsler. Nå er nemlig statuslinjen på toppen av skjermen en meny du trekker ned for å sjekke om du har ubesvarte anrop eller meldinger, og for å skru av og på datatrafikk og Wi-fi.

På bunnen av skjermen er det kommet en menylinje som endrer seg utifra hvilken funksjon du bruker. På startskjermen har den ikoner for hovedmenyen, oppringeren og en kontekstmeny. I hovedmenyen har den et tilbake-ikon og et søkeikon i tillegg til kontekstmeny.

Programveksleren skal også være endret, og du kan nå bla gjennom live-bilder av appene som går i bakgrunnen. Låseskjermen gir deg nå informasjon om tapte anrop og nye meldinger. Du kan legge til egne bakgrunner her.

NFC-støtte

En av de største nyhetene er NFC-støtten. Denne er integrert på en slik måte at du kan dele bilder og koble til tilleggsutstyr bare ved å berøre en annen telefon for å sende en fil til den, eller berøre et Bluetooth-håndfrisett for å koble deg til dette. Dette er demonstrert nærmere i videoen over.

Alt i alt syns vi virkelig at Belle er en god og nødvendig oppdatering til Symbian. Så gjenstår det å se om Nokia klarer å dytte den ut til eksisterende Symbian-telefoner raskt nok. Det foreligger ingen konkret dato for når dette skjer.

Belle leveres med Nokia 700, som ble lansert i går.

Kilde: conversations.nokia.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.