MOBIL

Slik er Samsungs nye versting

Samsungs nye systembrikke har 2 GHz prosessor og skal ta unna 14 milliarder instruksjoner i sekundet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. des. 2011 - 12:21

Samsung Electronics har lansert sin nye systembrikke Exynos 5250. Denne kommer med raskere prosessor enn noen gang. Dette blir deres sterkeste systembrikke hittil, men den er laget for tableter, og ikke mobiltelefoner.

Foreløpig er det den kommende Exynos 4212 med CortexA9-prosessor som skal drive Samsungs sterkeste mobiltelefoner. Dette er oppfølgeren til Exynos 4210, som står i Galaxy S II.

LES MER: Slik er Exynos 4212

CortexA15

Exynos 5250 inneholder en CortexA15 tokjernet applikasjonsprosessor på 2 GHz, og ifølge Samsung er ytelsen nesten dobbelt så sterk som dagens CortexA9-prosessor som har en makshastighet på 1,5 GHz.

Vel så viktig er det at båndbredden til minnet er doblet fra dagens maksimum på 6,4 GBps til 12,8 GBps. Dette betyr i praksis at de raske prosessorene kan lese og skrive til minnet dobbelt så raskt.

Skyhøy skjermoppløsning

Grafikkbrikken støtter oppløsninger opp til 2506 x 1600 piksler, noe som er nesten fire ganger høyere enn på for eksempel Samsung Galaxy Tab 10.1.

Her er det i tillegg gjort grep som sørger for at skjermbildet kan oppdateres uten å bruke applikasjonsprosessoren. Dette skal gjøre at systembrikken bruker mindre strøm når du ser på statiske bilder, som en nettside eller når du leser en e-bok.

Det er ellers støtte for 3D, både visning og opptak. Exynos kan ta opp video i full HD med 60 bilder per sekund, noe som betyr at du vil kunne ta opp 3D-video i full HD. Det er ellers støtte for blant annet HDMI 1.4 og USB 3.0.

I produksjon neste år

Samsung har utover dette vært sparsomme med detaljene, og det er en stund til du kan forvente å få kjøpt et nettbrett eller noe annet som inneholder Exynos 5250. Det sendes ut prøveeksemplarer til produsenter i disse dager, og masseproduksjon er ventet å starte i andre kvartal neste år. Altså kan det fort bli høst før du får kjøpt noe med Exynos 5250.

Tørst på flere tekniske detaljer?Her kan du lese mer om CortexA15-prosessorenHer kan du lese mer om Exynos 5250Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.