MOBIL

Slik er Samsung Galaxy Tab 10.1

MWC 2011: Samsungs nye tablet presentert i Barcelona.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. feb. 2011 - 00:27
Vis mer

Søndag kveld ble Samsungs nye tablet Galaxy Tab 10.1 lansert. Denne har, som navnet tilsier, en 10.1 tommers skjerm, og har dermed vokst seg stor i forhold til deres forrige modell, Galaxy Tab, som hadde 7 tommers skjerm.

Les også: Samsung lanserer Galaxy S II »


Minner om iPad

Tableten minner i utforming om Apples iPad. Samsung har imidlertid gått for plast. Dette gjør at Tab 10.1 er lett og tynn, med en vekt på 599 gram og en tykkelse på 10,9 millimeter.

Til sammenligning veier iPad 730 gram og 13,4 millimeter tykk i tilsvarende modell med Wi-fi og 3G.

Skjermen er en LCD-trykkskjerm med oppløsningen 1280 x 800 piksler. iPad har på sin side en 9,7 tommers skjerm med 1024 x 768 piksler.

En liten detalj er at baksiden er utformet slik at tableten skal ligge naturlig i hendene dine. Bakdekselet har en ru plastoverflate som skal gjøre at tableten ikke sklir ut av hendene.

Android 3.0

Valget av operativsystem har denne gangen falt på det splitter nye Android 3.0, som er utviklet for tableter. Forgjengeren kjørte en Android-versjon laget for mobiltelefoner, noe den høstet kritikk for. 

Denne gangen føles det ikke som en forvokst mobiltelefon, men snarere en rendyrket tablet.

Les også: Slik er Android 3.0 »


Tokjerneprosessor

Maskinvaren er også kraftig oppdatert. Tab 10.1 har en tokjernet prosessor på 1 GHz i likhet med den nye Galaxy S II som også ble lansert søndag kveld.

Tab 10.1 har fått et åttemegapikslers kamera på baksiden. Dette kan ta opp video i full HD. Det er også kamera på fremsiden til videosamtaler.

Rask på internett

Som Galaxy S II har Tab 10.1 fått støtte for HSPA+. Dette er internettilkobling over 3G med hastigheter på inntil 21 Mbps. I tillegg har den fått Wi-fi, slik at du kan koble deg til trådløse nett.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Nettleseren har full støtte for Flash, noe iPad mangler. Flash er teknologien som brukes i en rekke nettvideotjenester, og i mange animasjoner på nettsider. 

Ellers har Tab 10.1 bevegelsessensorer, kompass og GPS innebygget.

Skuffende nok har ikke Tab 10.1 støtte for vanlig Micro-USB. Det betyr at du er nødt til å bruke en spesialplugg for å lade og overføre data.

Batteriet har en kapasitet på 6860 mAh, men brukstider er ikke oppgitt.

Kommer i juni

Samsung Galaxy Tab 10.1 skal komme i salg i juni, men prisen er ikke kjent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.