GUIDER

Slik er Nokia N9-menyene

Slik fungerer menysystemet til Nokia N9.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. okt. 2011 - 15:11

Nokia N9 er verdens første (og muligens siste) MeeGo-telefon. For å oppsummere MeeGo kjapt er dette altså operativsystemet som Nokia og Intel har utviklet sammen.

Det er basert på Nokias Maemo-plattform, som ble brukt på N900, N810 og de andre tidligere Linux-tableten fra Nokia. Det er også basert på Intels Moblin-plattform, og er kort sagt en sammensmelting av de to. N9 kjører MeeGo 1.2 Harmattan.

Nokia har utviklet et helt eget menysystem til N9, og dette er ulikt alt annet vi har sett til nå. Om du vurderer å kjøpe en N9 kan det være nyttig å få en innføring i hvordan det fungerer.

Guiden er delt opp i tre sider: Sveiping, hovedskjermer og viktige funksjoner.

Sveiping

Siden N9 ikke har noen taster er det sveipefunksjonen som brukes til å styre grunnfunksjonene. Dette vil si at du trekker en finger fra kanten av skjermen, og over mot motsatt side. 

Dette er derfor det viktigste elementet på Nokia N9. 

De viktigste funksjonene

Veksle mellom skjermbilder: For å veksle mellom skjermbilder sveiper du en finger over skjermen fra høyre eller venstre. 

Gå til hovedmenyen: For å gå rett til  hovedmenyen fra en hvilken som helst app trekker du en finger fra bunnen av skjermen og oppover.

Lukke programmer: For å lukke apper sveiper du en finger fra toppen av skjermen og nedover. Du kan gjøre det samme ved å sveipe mot høyre eller venstre, men da legges appen bare i bakgrunnen. Dette skjer for øvrig også når du sveiper nedover med enkelte apps, som noen spill.

Åpne snarveier: For å åpne snarveier trekker du en finger fra bunnen av skjermen og en liten centimeter oppover. 

Vær for øvrig oppmerksom på at sveipefunksjonen som lukker programmer ved å trekke en finger fra toppen og nedover må aktiveres i innstillingene.

NESTE SIDE: Hovedskjermene

    Les mer om:
    Del
    Kommentarer:
    Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.