Slik er N8-oppgraderingen

En video viser det nye tastaturert og den nye nettleseren til Symbian^3-telefonene.

En video viser det nye tastaturert og den nye nettleseren til Symbian^3-telefonene.

Nokia har måttet tåle kritikk for tastaturløsnignen i Symbian^3. Denne dekker over hele skjermen, slik at du ikke kan se skjermbildet du taster inn i. I tillegg har nettleseren etterhvert sakket kraftig akterut i forhold til konkurrentene iPhone og Android.

I fjor høst lovet Nokia at de skulle fikse blant annet disse tingene i en stor oppdatering til Symbian^3, men oppdateringen har latt vente på seg.

Trolig ikke langt unna

Nå har det dukket opp en video som viser hvordan "split screen"-tastaturet og den nye nettleseren ser ut. Siden den nye programvaren er vist frem på en demotelefon er det rimelig å anta at oppdateringen ikke er langt unna. Programvaren har dato 11.02.2011.

Inntrykket vi sitter igjen med er at tastaturet ser ut til å fungere bra, men samtidig at det ser litt trangt ut. Men videoen viser kun tastaturet i stående modus, så det kan godt være at det er langt mer romslig i liggende modus.

Nettleseren ser ut til å være mye det samme som før, men med en adresselinje øverst, og rask tilgang til historikk og menyvalg.

Se begge deler i aksjon i videoen i toppen av artikkelen.

Tips: Spol frem til 1:25 for å se tastaturet og til 3:05 for å se nettleseren.

Oppdaderingen ser ikke ut til å gi deg det nye menysystemet som vi omtalte i forrige uke.

Kilde: GSMarena.com

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå