GUIDER

Slik blogger du med mobilen

Det er latterlig enkelt å blogge med mobilen. Vi viser deg den enkleste metoden.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. jan. 2010 - 12:11
Vis mer

Dersom du har en egen blogg har du kanskje av og til hatt lyst til å poste blogginnlegg mens du har vært på farten. Dette lar seg enkelt gjøre via mobilen, og det beste av alt er at du ikke trenger noen spesialmobil for å få det til.

De aller fleste mobiltelefoner kan brukes til å blogge med, og det er lett å laste opp bilder. I praksis trenger du bare en mobiltelefon som kan sende e-post. 

Les også: Del mobilbildene dine på Facebook »

Metoden er like enkel som den er genial: Når du skal poste et blogginnlegg sender du det som en e-post. Dette åpner også for å laste opp bilder du tar med mobilkameraet på direkten. Så snart du har sendt e-posten din tar det bare noen sekunder før den dukker opp som et blogginnlegg i bloggen din.

Det som er greit med denne metoden er at du ikke trenger å logge deg på en nettside, installere programmer eller betale for å poste. Dersom du har en telefon med Wi-fi (trådløst nett) kan du i praksis oppdatere bloggen din uten å betale en krone. 

Vi har tatt for oss blogging via Wordpress.com og Blogger.com. Den populære norske bloggtjenesten Blogg.no støtter også mobilblogging men kun via SMS og MMS, noe de tar penger for.

Slik gjør du det

I denne guiden forutsetter vi at du bruker enten Blogger eller Wordpress. Både Blogger og Wordpress må settes opp til å kunne motta blogginnlegg via e-post. Dette er raskt gjort, og må gjøres i nettleseren på PC-en din.

 

Blogger.com:

Logg deg inn på Blogger og gå til "innstillinger". Velg deretter "e-post og mobil" og bla deg ned til "Innleggingsalternativer". Her skal du opprette en egen e-postadresse som du sender innleggene dine til. Denne ser for eksempel slik ut: marius.valle.blogginnlegg@blogger.com. Husk å lagre innstillingene dine. Lagre adressen din i kontaktlisten på telefonen din, for eksempel som "Blogger".

Under ser du hvordan det ser ut i nettleseren

 

Wordpress.com: 

Logg deg inn på Wordpress og gå til kontrollpanelet. Velg "Min konto" og deretter "mine blogger". Her kan du aktivere "post by email". trykk på "enable". Når dette er gjort viser kontrollpanelet deg en e-postadresse. Denne lagrer du i kontaktlisten på telefonen din, for eksempel som "Wordpress".

Under ser du hvordan det ser ut i nettleseren

Dette er alt som trengs for å komme i gang.

Nå kan du teste om det fungerer ved å sende et blogginnlegg til bloggen din. Lag en ny e-post, sett inn et bildevedlegg og skriv overskriften i blogginnlegget i emnefeltet, og selve teksten i blogginnlegget i tekstfeltet.

For at dette skal fungere for deg er du selvsagt nødt til å ha satt opp en e-postkonto på telefonen din. Om du ikke har det anbefaler vi deg å ta kontakt med kundeservice hos din operatør.

Her kan du se eksempler lastet opp til Wordpress og Blogger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.