MOBIL

Slik blir Windows Phone Tango

Detaljer om den neste utgaven av Windows Phone 7 er ute.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. feb. 2012 - 20:02

Den neste utgaven av Windows Phone 7 går under kodenavn Tango, og har allerede vært kjent en god stund. Det som er spesielt med denne utgaven er at den vil åpne for Windows Phone-mobiler med mer beskjeden maskinvare enn den du får på dagens modeller med Mango.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Windows Phone Mango

Dette vil slippe Windows Phone løs i et markedssegment som i dag domineres av telefoner med Android og Symbian. Tanken er altså å gjøre det mulig for mobilprodusentene å lage enklere og billigere telefoner med Windows.

Det russiske nettstedet WP7forum har nå publisert ny informasjon om den kommende versjonen etter å ha fiklet med en utviklermodell med Tango.Skjermdumper fra Windows Phone Tango.

Lavere krav, færre muligheter

Tango vil åpne for å lage telefoner med 256 MB arbeidsminne. Dette er en halvering i forhold til dagens krav, som er 512 MB. Telefoner med så lite minne vil ikke kunne spille av video med en bitrate på mer enn 4 Mbps, og vil ikke kunne laste opp bilder til SkyDrive automatisk.

Det som er verre er at du ikke vil kunne installere alle apper fra Windows Phone Marketplace.

Dagens minimumskrav til kamera går på 5 megapiksler. Billige Tango-telefoner kan ha kamera helt ned til 3 megapiksler. 

Noen forbedringer

På den annen side kommer Tango til å gi brukeren bedre kontroll over roaming. Det blir også mulig å oppdatere appene på telefonene automatisk gjennom Zune. I tilleg kommer det mulighet til å importere og eksportere kontakter til og fra SIM-kortet.

MMS-meldinger forbedres, med mulighet til å legge til flere bilder i samme melding, og dessuten å legge til video.

De nye begrensningene og mulighetene for svakere maskinvare vil etter all sannsynlighet ikke finne veien til bedre spesifiserte modeller. Vi antar at Microsoft skal ha ett sett krav til enkle telefoner, og ett sett til dyrere modeller.

Om du er stø i russisk kan du lese mer på WP7forum.ru.

Kilde: GSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.