MOBIL

- Slik blir Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 lanseres 14. mars. Her er ryktene om hva vi får se.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. mars 2013 - 12:59

Mens Mobile World Congress gikk av stabelen forrige uke benyttet Samsung anledningen til å skape litt blest om sin neste lansering. Denne skal finnes sted i New York 14. mars, og alle solemerker tyder på at det er neste episode i Galaxy S-serien som skal vises frem.

LES OGSÅ: De viktigste nyhetene fra Mobile World Congress

I tiden før lansering av slike viktige produkter går det mange rykter om hva som skal vises frem. Denne gangen er intet unntak.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Samsung hjelper til

Samsung vet å utnytte buzzen som svirrer rundt telefonen, og PR-maskineriet deres har laget en video som handler om en ung gutt som får oppgaven med å holde den neste telefonen hemmelig. Han har tydeligvis ikke gjort en veldig god jobb, for det har lekket en rekke detaljer om Galaxy S4.

Nå kan vi selvsagt ikke gå god for noe av informasjonen. Rykter er og blir rykter. Men en del av det som hviskes om virker slett ikke usannsynlig.

Ytelsestest avslørte spesifikasjoner

En av de seneste lekkasjene stammer fra en rapport fra ytelsestest-appen AnTuTu, publisert av italienske HDblog.it. Noen har angivelig kjørt testen på en Galaxy S4, og dermed har en rekke detaljer om spesifikasjonene dukket opp. 

Det skal selvsagt nevnes at det er den enkleste sak i verden å forfalske en slik rapport, så det gjelder å ta det hele med en klype salt.

Det sies uansett at skjermen blir 4,99 tommer stor, og får oppløsningen 1920 x 1080 piksler. Vi antar at Samsung tradisjonen tro kommer til å utstyre telefonen med en Super AMOLED-skjerm.

Åtte kjerner

Videre skal systembrikken være en Samsung Exynos 5 Octa 5410, som har fire Cortex-A15-kjerner på 1,8 GHz. Denne systyembrikken er imidlertid spesiell, for den benytter såkalt BIG.little-arkitektur. Det vil si at den også inneholder en firekjernet Cortex-A7-prosessor. Enkelt sagt skal altså Galaxy S4 få totalt åtte prosessorkjerner.

Som vi har skrevet tidligere er ikke hensikten å bruke åtte prosessorkjerner samtidig. De kraftigste kjernene skal ta de tyngste oppgavene, og de svakeste skal ta de mindre krevende.

Ifølge testrapporten skal grafikkprosessoren være en PowerVR SGX544MP. Arbeidsminnet sies å være 2 GB. Kameraet skal være på 13 megapiksler, mens frontkameraet skal være på 2,1 megapiksler.

Vi snakker enkelt og greit om en telefon med svært gode spesifikasjoner.

Det skal ellers nevnes at det også ryktes at Samsung vil lansere flere versjoner av telefonen. Det kan bety at Galaxy S4 også skal leveres med en av Qualcomms nyeste Snapdragon-brikker.

LES OGSÅ: Dette ble årets mobil

Skal følge blikket ditt

Operativsystemet skal ikke overraskende være Android 4.2 Jelly Bean. Vi forventer at Samsung trekker sløret av en del nye funksjoner i sitt TouchWiz-menysystem, som de bruker på sine øvrige Android-telefoner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Ifølge The New York Times' kilder vil Galaxy S4 ha en ny funksjon kalt "eye scrolling". Dette innebærer at telefonen følger med på hvor du beveger blikket ditt, og automatisk blar i den retningen. Når du for eksempel surfer på nettet skal det altså holde å bare se nedover på skjermen for navigere nedover på siden. 

Fra før av følger flere av Samsungs telefoner med på blikket ditt, slik at skjermen ikke skrur seg av så lenge du ser på telefonen. 

Den samme kilden sier ifølge avisen at det først og fremst er de nye programvarefunksjonene på Galaxy S4 som kommer til å gjøre at den skiller seg ut. 

Lik sin forgjenger?

Hvordan den kommende telefonen skal se ut er ikke kjent. Men ifølge den russiske bloggeren Eldar Murtazin blir Galaxy S4 i stor grad lik sin forgjenger i utseende og materialvalg. Murtazin er dog kjent for å være en løs kanon, som av og til har korrekt informasjon om kommende produkter og som av og til tar fullstendig feil.

Hva som faktisk lanseres 14. mars gjenstår å se. Det hender stadig vekk at rykter viser seg å være feil. Det gjelder spesielt når det er snakk om toppmodeller det knytter seg mange forventninger til.

Mobili.no dekker for øvrig Samsungs lansering i New York direkte.

LES OGSÅ: Samsung slipper tre nye Galaxy-modeller

Kilder: nytimes.com, HDblog.itSammobile.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.