MOBIL

- Slik blir iPhone 5

Ny prosessor, ny grafikkbrikke, mer minne. Her er de siste ryktene om iPhone 5 og iOS 6.

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. juni 2012 - 09:34

Nettstedet 9to5mac.com, som skriver om Apple-rykter, hevder å ha tatt en titt på en beta-versjon av iOS 6. Dette er den neste utgaven av operativsystemet som brukes av iPhone, iPad og iPod Touch, men den er ikke offentlig lansert av Apple enda. Det er altså snakk om en lekkasje her.

Ny prosessor

Ifølge nettstedet kommer det frem mye interessant informasjon. Programvaren skal inneholde informasjon om en prosessor kalt ARM S5L8950X. Dette blir trolig en oppgradering av S5L8940X, som brukes på iPhone 4S, og S5L8945X, som brukes på "nye" iPad.

Grafikkprosessoren kalles SGX543RC, og det finnes forløpig ikke noen offentlig informasjon om denne. Det er antakeligvis snakk om en oppgradert versjon av grafikkprosessoren som står i siste iPad.

Systembrikken skal være en A5-variant, men det er selvsagt langt fra sikkert at den får dette navnet når neste iPhone lanseres.

Nettstedet har også gravd seg frem til at neste iPhone får 1 GB arbeidsminne.

Større skjerm

Tidligere har nettstedet hevdet at deres kilder har fortalt dem at skjermen til telefonen skal vokse fra dagens 3,5 tommer til 3,999 tommer. Men skjermen skal i hovedsak bare bli lengre, og ikke bredere. Oppløsningen vil derfor bli 640 x 1136 piksler, ifølge nettstedets kilder.

Denne uken har de også publisert bilder av det som skal være bakdekselet til iPhone 5, hvor det blant annet ser ut til at bunnpluggen på iPhone skal endres til en mindre variant.

9to5mac.com sine kilder hevder for øvrig at iOS 6 har kommet såpass langt i utvikling at en lansering i oktober virker mer enn sannsynlig.

Skal du tro på dette?

Til slutt skal vi som vanlig legge til en linje om at informasjonen ikke er bekreftet fra noe hold, og at vi ikke natruligvis ikke kan vite noe om sannhetsgehalten. Men 9to5mac har et svært interessant rulleblad når det kommer til Apple-rykter.

De har vært ute mer riktig info om iPhone 4S før den ble lansert. Allerede et halvt år før telefonen ble lansert omtalte de telefonen som iPhone 4S. De viste seg å ha riktig informasjon om iPad 2 før den ble lansert, og har publisert detaljer om nye Mac-produkter før de presenteres av Apple.

Nettstedet har altså høy troverdighet, og vi tipper at informasjonen om iPhone 5 neppe er oppspinn. Men hva som faktisk lanseres når Apple viser frem ny iPhone - det gjenstår å se.

Kilde: 9to5mac.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.