MOBIL

- Slik blir iPhone 5

iPhone 5 får mer kraft men få ytre endringer, ifølge analytiker.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. apr. 2011 - 11:59

Analytiker Ming-Chi Kuo hos Concord Securities har angivelig skaffet en del detaljer om den kommende iPhone 5. Denne skal ikke få splitter ny design slik iPhone 4 fikk. Det er angivelig på innsiden nyhetene finnes.

Analytikeren har kontaktet kilder i Apples leveranselinje, og funnet ut at telefonen får samme prosessor som iPad 2 og et kamera med åtte megapikslers oppløsning.

Dette stemmer i så fall greit med at Sony leverer kamerabrikker til Apple.

Tokjernet

Prosessoren er en Apple A5, som inkluderer en tokjernet 1 GHz-prosessor. Videre skal Apple gå for en Qualcomm-utviklet radiobrikke både i GSM- og CDMA-variantene av telefonen. Antennen skal også få bedre design. 

Ifølge kildene skal telefonen produseres i små volum i august, og gå inn i masseproduksjon i september. Det skal angivelig være mulig for Apple å produsere mellom 28 og 32 millioner iPhone 5 i år. Telefonen vil trolig komme i salg i oktober.

På grunn av katastrofen i Japan er det ifølge analytikeren ikke usannsynlig at neste generasjon iPod Touch utsettes, og ikke presenteres i høst. 

iPhone 6

De store endringene skal angivelig komme med iPhone 6, som muligens kan bli lansert i løpet av første halvår 2012.

Hvilke kilder Ming-Chi Kuo har snakket med vites ikke, men de skal være involvert i leveranse av komponenter eller i produksjon av telefonen.

Analytikeren har tidligere vært presis når det kommer til Apple-prediksjoner. Han påsto i januar at iPad 2 kom med samme skjerm som iPad 1, og et kamera av samme typen som står i iPod Touch. Dette viste seg å stemme

Han har også påstått at den hvite utgaven av iPhone 4 kommer i april, noe som ikke er bekreftet av Apple. Dette har imidlertid blitt bekreftet av andre kilder i ettertid.

Kilde: Appleinsider.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.