MOBIL

Slik blir HTCs nye flaggskip

HTC M7 lanseres denne måneden. Her er det vi vet så langt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. feb. 2013 - 13:13

At HTC har en modell ved navn M7 på vei er ikke lenger et rykte. Før helgen viste like gjerne HTC-sjef Peter Chou frem den kommende telefonen på et HTC-arrangement i hjemlandet. Her sto han på scenen og skrek navnet på den kommende telefonen, et litt småkleint øyeblikk som ble fanget på video og lagt ut på YouTube på fredag.

HTC har invitert presse til et arrangement i London og New York 19. februar, og det er ikke akkurat mye tvil om hva som skal presenteres her.

For å ta det siste først takket Peter Chou gruppen som har jobbet med M7. De har jobbet overtid den siste tiden for å få telefonen klar til produksjon. Vi antar altså at telefonen vil komme i salg svært kort tid etter lansering. Rykter om akkurat dette har svirret en stund, og datoen 8. mars har vært nevnt for salgsstarten i Storbritannia.

Dekselet vist på video

Forrige uke dukket det opp en video fra etradesupply.com, som angivelig viser dekslene til den kommende telefonen. Dersom dette faktisk er ekte vare ser vi ganske tydelig at M7 blir større enn HTC One X. Dekselet har også en Beats-logo på baksiden. Det mer enn antyder at telefonen vil markedsføres som en utmerket musikktelefon.

Videoen viser at telefonen ikke kommer til å være buet slik One X er, men ha rette linjer.

Telefonen ser ut til å få en egen kameratast på siden.

HTC M7 sies å være en Android 4.2-telefon med 4,7 tommers skjerm. Skjermen skal ha en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. 

Under panseret sitter angivelig en Snapdragon S4-systembrikke med firekjerneprosessor på 1,7 GHz. Arbeidsminnet skal være 2 GB, mens lagringsminnet sies å være 32 GB. 

Kameret til M7 sies å ha 13 megapikslers oppløsning. Om vi skal tippe tror vi også at telefonen får en egen bildebehandlingsprosessor slik som telefonene i HTC One-serien har. Frontkameraet skal ha 2 megapikslers oppløsning.

M7 skal også støtte LTE (4G), og sannsynligvis også de vanlige funksjonene du forventer i en moderne smarttelefon.Dette sies å være Sense 5.0-grensesnittet.

Sense 5.0

Telefonen skal antakelig kjøre HTCs nye Sense 5.0-menysystem. Lekkasjer har gitt inntrykk av at dette er et mer minimalistisk og rent grensesnitt enn tidligere utgaver. Interessant nok ser det ut til at HTC har lagt opp til et widget-system på startskjermen som aller mest minner om flisene til Windows Phone 8.

Skjermdumper som skal stamme fra Sense 5.0 viser tydelig at HTC har rensket opp i menyene sine. Skrifttypen er endret, og ikonenen har fått enklere design.

HTC M4 og G2

I tillegg til M7 snakkes det også om to andre HTC-nykommere. Disse skal hete H4 og G2, og blir trolig enklere varianter. Hvorvidt HTC har tenkt til å lansere dem samtidig som M7 er imidlertid ikke kjent.

HTC M4 skal være utstyrt med en tokjernet 1,2 GHz Snapdragon-systembrikke og 2 GB arbeidsminne. Den skal ha 4,3 tommers skjerm med 720p-oppløsning. Lagringsminnet sies å være 16 GB.

Som M7 skal den ifølge ryktene være utstyrt med et 13 megapikslers kamera. Operativsystemet skal være Android 4.2, og vi vil tro den får Sense 5.0.

HTC G2 skal være den enkleste modellen. Skjermen skal være 3,5 tommer og ha 320 x 480 pikslers oppløsning. Prosessoren skal være på 1 GHz, og arbeideminnet på 512 MB. Vi snakker altså trolig om en veldig billig sak her.

Vi er tilstede under HTCs lansering i London 19. februar, så inntil da kan det være greit å ta alle opplysningene med en aldri så liten klype salt.

Kilder: Unwiredview.com, Androidpolice.com, HTCsource.comTalkandroid.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.