NETTARKIV

Slik blir fremtiden

Finn Halvorsen
14. des. 2001 - 13:49

I UMTS-nettene som nå er satt i drift vil vi se at overføring av bilder blir tatt i bruk som et viktig element i mange typer kommunikasjon. Lenger frem i tiden vil vil bruk av bilder, og også video, bli vanlig både mellom personer, og i maskin-til-person kommunikasjon.

På reise

På flyplassen vil terminalen kommunisere med flyplassens nett. Innsjekking skjer automatisk ved overføring av elektronisk billett og nummer på utgangen. Kart over terminalbygget med inntegnet posisjon for den reisende og utgangen, samt natatt gangtid, kan lastes ned i terminalen.

Passkontrollen skjer også automatisk. På flybussen betales billetten med terminalen og beste sted å gå av finnes automatisk når bussens stoppesteder sammenlignes med hotellpopsisjonen. Terminalen kan også gi et lite pip når riktig stoppested nås.

Hotellinformasjonen ble lagt i terminalen allerede ved billettbestilling. Ved ankomst vil terminalen kommunisere med hotellets intern-nett via Bluetooth og romnummer ognøkkel lastes automatisk ned i terminalen.

Fjernhjelp

Ved problemer på en arbeidsplass, uansett om det er en byggeplass eller i et verksted, kan en videooverføring av situasjonen være tilstrekkelig til at ekspertise annetsteds kan gi veiledning om hvordan problemet kan løses. På samme måten kan en lege veilede førstehjelpsarbeid ved for eksempel trafikkulykker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.