MOBIL

Slik blir den store Symbian-oppdateringen

Symbian Anna er bare første steg. Se hvordan Symbian Belle blir.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. aug. 2011 - 08:04

Det har lenge vært kjent at Symbian^3 skal få en real overhaling, og i tillegg at Symbian Anna ikke er denne store oppdateringen.

Allerede i februar ble det kjent at menysystemet skulle få et nytt utseende med en Android-lignende toppmeny og et nytt system for startskjermen.

Oppdateringen har fått navnet Symbian Belle, og skal antakeligvis lanseres sammen med en kommende Symbian-telefon denne høsten.

Det ryktes allerede at Symbian Belle skal lanseres sammen med Nokia 700 Zeta (bildet til høyre), som har lekket ut tidligere.

Symbian Belle på video

Nå har den første videoen som viser mange av endringene i Symbian Belle dukket opp. I en video på YouTube har en bruker filmet åtte minutter med nye funksjoner i Symbian.

Hovedpunktene er den nye startskjermen, som har fått widgeter i forskjellig størrelse, mulighet for forskjellig oppsett i landskaps- og portrettmodus og ikke minst en ny statuslinje på toppen. Denne kan du trekke ned som på Android.

Hovedmenyen har fått nytt utseende, det er nå en tilbake-tast nederst på skjermen, og tastaturet er nytt. Kameraet har også fått nytt brukergrensesnitt.

Til alle Symbian-telefoner?

Nøyaktig når Belle skal lanseres vites ikke, men vi merker oss at det demonstreres på en Nokia N8. Det betyr etter alt å dømme at alle Symbian^3-telefoner vil få denne oppdateringen etterhvert.

Det ser altså ut til at Symbian tar noen viktige steg i riktig retning i sine siste leveår. Her er flere viktige funksjoner vi har lært oss å forvente fra Android-telefoner på plass. Det spørs om Symbian^3 ikke hadde blitt tatt bedre mot i markedet dersom brukergrensesnittet var som dette fra dag en.

Kilde: GSMarena.com, YouTube.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.