MOBIL

Slik blir Bada 2.0

Samsung har vist frem noen av nyhetene i det kommende Bada 2.0.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. des. 2010 - 09:11

Bada

Bada er strengt tatt ikke et operativsystem, men en programvareplattform. 

Bada utvikles av Samsung, og kan kjøre på en Linux-kjerne i tillegg til Samsungs proprietære operativsystemer.

Foreløpig er Bada i versjon 1.2, men denne er ikke sluppet. Denne versjonen vil komme på Samsung Wave II.

Med et forventet salg på fem millioner Wave-telefoner innen utgangen av året har Samsung klart å få interesse rundt sin nye programvareplattform Bada.

Den koreanske giganten har åpenbart ingen planer om å roe ned på satsingen. Nye dokumenter viser at den kommende versjon 2.0 skal se dagens lys neste år, og nyhetene står i kø.

Meny-nyheter

Menyeye til Bada skal forbedres med ny startskjerm, bedre tilpasningsmuligheter og animasjoner. Det ser også ut til at du skal kunne velge flere forskjellige menyoppsett.

Multitaskingen skal også forbedres med mulighet for oppstart av programmer i bakgrunnen, altså at du ikke trenger å se at programmet starter opp. Det skal også være mulig å kjøre flere programmer parallelt i bakgrunnen.

Sosialt og push

Det kommer støtte for tredjeparts sosiale nettverksapplikasjoner og såkalt push notification. Det vil si at for eksempel Facebook kan lansere sin klient til Bada-telefoner, og at Facebook kan sende statusoppdateringer, meldinger og annet rett til telefonen uten at du trenger å oppdatere manuelt.

Utviklerverktøyet skal også få en overhaling. Nå kommer det versjoner for utviklere på Mac og Linux. En Bada-emulator skal også være på plass.

Bada vil i versjon 2.0 ellers ha støtte for NFC, som gjør det mulig å bruke telefonen til for eksempel å betale i butikker ved å sveipe den over en leser.

Oppgraderbar Wave?

Samsung håper på å selge over 10 millioner Wave-telefoner i løpet av første halvår neste år. Hvorvidt de eldre Wave-modellene vil kunne oppgraderes til Bada 2.0 er ikke kjent.

Kilde: Samsunghub.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.