NYHETSBREV

Slik blir Apples nye musikktjeneste

Lanserte Apple Music.

Stein Jarle OlsenTestansvarlig
8. juni 2015 - 21:23

Som Sony Music-sjefen røpte i går var det på kveldens hovedtale på Apples utviklerkonferanse WWDC klart for lansering av Apples nye musikktjeneste. 

Og etter nye Mac OS, nye iOS og nye utviklerverktøy til Apple Watch kom den kjente og kjære "one more thing" som Apple stort sett alltid har med på sine lanseringer. Denne gang var det musikktjenesten som var "overraskelsen", og den får navnet Apple Music.

– Den vil endre måten du opplever musikk på for alltid, sa Apple-sjef Tim Cook på scenen i San Francisco.

Beats-grunnlegger Jimmy Iovine, som nå er i Apple-systemet etter oppkjøpet av Beats, påpekte at dagens streaming-marked er et fragmentert kaos.

Les også: Nå kan nettsteder bygge artikler direkte for iPhone

Streaming og musikkvideoer

Apple håper tilsynelatende å friste til seg kunder gjennom å tilby noe mer enn bare musikken.

Apple Music viderefører musikk-appen som allerede finnes på iPhone med en streamingtjeneste som inneholder hele iTunes-katalogen, sannsynligvis utenom Tidal-ekslusive artister som Beyoncé og Kanye West.

Tjenesten inneholder også titusenvis av musikkvideoer i HD-kvalitet, og en "for you"-funksjon som skal hjelpe deg å finne ny musikk og inneholder en rekke spillelister kuraterte av Apple.

Første gang du åpner fanen får du spørsmål om hvilke sjangre og artister du liker, og så genereres for you-listen basert på dette og hvilke låter du tidligere har kjøpt på iTunes og hvilke du har i spillelistene dine.

Apple Music inneholder også en global radiostasjon som skal spille musikk og musikkrelatert stoff døgnet rundt, sju dager i uken, og sendes fra London, New York og Los Angeles. Kanalen får navnet Beats One, og Apple har med seg en rekke prominente musikkpersonligheter som DJ-er.

Apples tjeneste skal bringe artister og fans tettere sammen gjennom fanen "Connect", hvor artister kan poste innhold og fans kan like og kommentere dette.

Siri skal selvfølgelig også fungere bra med nye Apple Music, og du kan for eksempel gi kommandoer som "Spill topp 10-låtene fra mai 1982" (på engelsk, riktignok).

Les også: 9 smarte Spotify-triks

Apple-sjef Tim Cook overlater scenen til Beats-grunnlegger Jimmy Iovine under lanseringen av Apple Music.
Apple-sjef Tim Cook overlater scenen til Beats-grunnlegger Jimmy Iovine under lanseringen av Apple Music.

100 kroner i måneden

Apple Music lanseres i over 100 land med en ny versjon av iOS 8 senere denne måneden.

Prisen blir $9,99 i måneden, altså det samme som Spotify tar for sitt full-abonnement. For opptil seks familiemedlemmer blir prisen 14.99 dollar for alle, sannsynligvis 150 kroner i Norge.

Apple Music blir gratis de tre første månedene, og kommer også til Android til høsten.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Så spørs det om Apple kommer til markedet i tide. De har fordelen av en enorm potensiell brukerbase som allerede har applikasjonen på telefonen sin, men markedsleder Spotify har allerede 60 millioner brukere i sitt økosystem, selv om bare 15 millioner av disse betaler for bruken.

Les også: Norske Beat.no ønsker Apple velkommen etter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.