KRIMINALTEKNIKK

Slik avslører jord under skoene hvor du har vært

Forskere har utviklet et verktøy som skal fortelle om det er sannsynlig at jord under en sko eller et bildekk stammer fra ett bestemt område.

Forskerne har også undersøkt om det er årstidsvariasjoner i DNA-et som de oppdager i jorden, så hver tredje måned i løpet av et år har de samlet jordprøver som de blander for å få en homogen referanseprøve.
Forskerne har også undersøkt om det er årstidsvariasjoner i DNA-et som de oppdager i jorden, så hver tredje måned i løpet av et år har de samlet jordprøver som de blander for å få en homogen referanseprøve. Foto: Maria Monrad Larsen
Mie Stage, Ing.dk
16. juli 2019 - 13:30

Den 5. april 2018 gikk fire forskere rundt i Storkøbenhavn med seks par nyinnkjøpte gummistøvler i bagene sine. Da de kom til en villahage på Frederiksberg, tok en av forskerne på seg det første støvelparet og trasket rundt i hagejorden.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.