IT

Slåss om framtidas it-rekrutter

LOL-ER SEG I SØVN: Spillfantastene på The Gathering i Hamar er også indrefileten for it-rekruttererne.
LOL-ER SEG I SØVN: Spillfantastene på The Gathering i Hamar er også indrefileten for it-rekruttererne. Bilde: Leif Hamnes
Leif Hamnes
9. apr. 2010 - 07:10
Vis mer

Også denne påsken var selvtitulerte nerder – rundt 6000 i tallet – samlet til massemønstring i Vikingskipet på Hamar.

Med bokscola-overdosen på litt avstand, men med inntrykkene i friskt minne, skal framtida nå planlegges for tenåringene som deltok. Det håper i hvert fall it-bransjen.

At hovedtyngden av deltakermassen på spillpartyet The Gathering (av deltakerne selv bare omtalt som TG) fortsatt mangler 2-3 år på å være aktuelle for høgskoler og universiteter, hindrer ikke utdanningsinstitusjoner og it-arbeidsgivere i å bruke anledningen stadig mer aktivt for å profilere seg.

– Attraktiv gruppe

Blant sponsorene i år var blant annet NITH og UiO informatikk, i tillegg til tunge bransjenavn som Cisco og Ventelo.

I tillegg fant TU egne stands fra spillbransjen gjennom Funcom, og – nytt av året – Forsvaret. Alle var ute i samme ærend: Finne nye, motiverte og it-kyndige hoder.

I tillegg fant TU egne stands fra spillbransjen gjennom Funcom, og – nytt av året – Forsvaret. Alle var ute i samme ærend: Finne nye, motiverte og it-kyndige hoder. PÅ STUDENTJAKT: Marius Brendmoe fra NITH. Leif Hamnes

– Vi har fokus på spillutvikling og spillgrafikk, og da er det veldig naturlig for oss å være synlige her. Men også for mindre spillrelaterte formål er dette en attraktiv gruppe å henvende seg til, sier spillprogrammeringsstipendiat Marius Brendmoe fra bak skranken ved NITH-standen i Vikingskipet.

– Det er langt fra World of Warcraft-spilling til javascript eller serverdrift?

– Ja, men erfaringen er at gamere har en grunnleggende interesse og forståelse for it som er svært viktig for å kunne drive det langt. It-interesse er It-interesse, sier Brendmoe.

Ola digitalsoldat

Midt blant spektakulære pc-er, soveposer og dunkdunk-musikk kunne man i år se store containere dekorert med militære kamuflasjeovertrekk og påskriften "The future soldier goes digital".

Midt blant spektakulære pc-er, soveposer og dunkdunk-musikk kunne man i år se store containere dekorert med militære kamuflasjeovertrekk og påskriften Leif Hamnes

Utenfor den omfattende standen forsøkte tre uniformskledde representanter fra Forsvarets Ingeniørhøgskole å lokke skjermtrøtte tenåringer til push-up-konkurranse.

– Det er første gang for oss, men det er ingen tvil om hvorfor vi er her: Forsvaret opplever et sterkt økende behov for it-kyndige rekrutter og it-kompetanse generelt, sier informasjonsrådgiver og ansvarlig for standen, Hilde Lindboe.

Samtidig minner hun om at det fortsatt handler om soldater.

– It-drift i Forsvaret kan bety å beskytte og drifte kritiske systemer for våre operasjoner i Afghanistan. Det fysiske har en del å si, men med 6000 å ta av håper vi jo å finne noen lovende prospekter, sier Lindboe.

ETTERTRAKTET: Spillinteresserte og it-kyndige Kenneth Stokvin (16) fra Trøgstad. Leif Hamnes

Ikke helt overbevist

TU vendte tilbake til NITH-standen, som er på TG for tredje gang. Tidligere hadde NTNU monopol på å promotere studier under spillmessen. For det er ingen studiemesse, innser standsjef Marius Brendmoe.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Vi er ikke særlig oppsøkende. Det nytter uansett ikke her, sier han mens TU finner 16-åringen Kenneth Stokvin fra Trøgstad i godstolen, med Xbox-kontroller i hånda og NITH-brosjyrene på trygg avstand.

– Kom du hit fordi du vurderer en it-utdanning om noen år? spurte vi.

– Nja. Jeg går jo på elektrolinja på Askim videregående, så kanskje. Men mest handler det om at jeg hadde lyst å prøve spillet (Heroes of Newerth, journ. anm.). Dessuten så stolen veldig god ut, sier 16-åringen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.