OLJE OG GASS

Slåss for Saga i retten

Norsk Hydro.
Norsk Hydro. Bilde: Hydro
Trond Gram
6. feb. 2008 - 12:20

Det lille oljeselskapet Saga Oil dro Norsk Hydro til Oslo tingrett om retten til å bruke Saga-navnet.

Hydro tapte og måtte dermed se at varemerket måtte slettes, fordi det ikke har vært i bruk de siste fem årene.

Gir seg ikke

12. februar møtes de to partene i lagmannsretten. Selv om Hydro nå er ute av oljebransjen etter at oljevirksomheten ble fusjonert inn i Statoil i fjor.

– Denne er viktig for Hydro og StatoilHydro og for alle virksomheter i Norge. Det er et prinsipielt spørsmål som ikke har vært prøvet skikkelig. Hva som skal til for å beholde retten til et varemerke som man faktisk eier, sier Bjørn Skaar i Hydros informasjonsavdeling til TU.no.

Dro Hydro for retten

Det var oktober 2005 oljeinvestoren Malvin Høydal opprettet selskapene Saga Oil og Saga Petrol, som driver med oljeleting i Russland og tidligere sovjetstater.

Mot slutten av 2005 klaget Hydro til Patentstyret, mens Saga Oil svarte med å dra Hydro for retten. De mener den statlige giganten ikke har oppfylt sin bruksplikt for merkevarene.

Ifølge Skaar er det registrert fire virksomheter i Brønnøysundregistrene som Hydro fortsatt eier. Men merkenavnet skulle egentlig vært overført til StatoilHydro i forbindelse med fusjonen som ble fullført i fjor høst.

Har fire Saga-selskaper

Det er fire virksomheter som fortsatt har Saga-navnet i Brønnøysundregistrene og som Hydro eier.

– Egentlig ble merkevaren avtalt overført til StatoilHydro sammen med resten av oljevirksomheten, og de skal overta den. Men fordi saken er pågående er det av rent praktiske grunner fornuftig at Hydro fullfører den, forteller Skaar.

Teknisk Ukeblad har ikke fått tak i administrerende direktør i Saga Malvin Høydal for en kommentar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.