IT

Slår tilbake mot IKT Norge:
– Få på deg hjelmen, Per Morten

INGEN SEDDELBRANN: GIEK-direktør Wenche Nistad avviser at IT-bransjen er glemt i eksportgarantiordningene.
INGEN SEDDELBRANN: GIEK-direktør Wenche Nistad avviser at IT-bransjen er glemt i eksportgarantiordningene. Bilde: colourbox.com
Espen Zachariassen
11. des. 2008 - 07:02

IKT Norges generalsekretær tente på alle pluggene da statsminister Jens Stoltenberg iført vernehjelm og refleksvest frontet krisepakkene med å besøke industribedrifter.

Hoff frykter at regjeringen glemmer kunnskapsbedriftene.

– Hvis man nå konstruerer en feilinnrettet krisepakke for næringslivet, blir det som å fyre i ovnen med tusenlapper. Det varmer, men det er ekstremt dyrt, skrev han i en pressemelding.

Les også:

En av krisepakkene innebærer å utvide den alminnelige garantiordningen i Garanti-Instituttet for eksportkreditt (GIEK) med inntil 50 milliarder kroner, til 110 milliarder kroner.

Tar feil

– IKT Norge tar feil hvis de mener dette ikke betyr muligheter for norsk IT-næring. Alle eksportbedrifter uansett bransje kan søke om lånegarantier på kontrakter som løper over mer enn to år, sier administrerende direktør Wenche Nistad hos GIEK til Teknisk Ukeblad.

Hun mener også at Per Morten Hoff har oversett hvor mye norsk informasjonsteknologi som benyttes i norsk eksportindustri.

– Han burde selv ta på seg hjelmen han anklager Stoltenberg for å bruke for mye og komme seg om bord i et norsk skip under bygging. Da vil han oppdage flere sider ved norsk IT-bransje, sier Nistad.

TRENGER IKKE HJELM: IKT-Norges generalsekretær Per Morten Hoff. Foto: Trond Heggelund
GIEK-sjefens resonnement er at norske IT-bedrifter er tungt inne i norske offshorebedrifter.Viktig

Generalsekretær Per Morten Hoff i IKT Norge har ikke behov for å ta på seg hjelm.

– Jeg er klar over store maskinvareleveranser til norsk industri. Dette er viktig, men det er vanskeligere for programvarebedriftene. Vi får tilbakemeldinger fra medlemmer om at eksportgarantiordningene ikke er like gode for ikke-fysiske produkter, sier Hoff i en kommentar til Teknisk Ukeblad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.