ARBEIDSLIV

Slår et slag for vareproduksjon

1. aug. 2000 - 08:00

– Det er en utbredt oppfatning at produksjon er umulig i Norge og andre høykostland. Denne oppfatningen er blitt forsterket med fremveksten av den såkalte kunnskapsøkonomien. Nå er omkvedet at høykostland må satse på kunnskap for å overleve. Vi som driver med forskning på produksjon og produktivitet mener dette er feil, skriver Tian Sørhaug i programmet for "Knus".

Konferansen holdes 6. og 7. september, og foredragsholderne kommer fra både forskning og næringsliv. Blant de originale overskriftene på innleggene kan vi nevne "Hvor mange personer går det på en gründer?" og "Alle snakker om været – vi gjorde noe med det". Konferansen avsluttes med en paneldebatt om en annen seiglivet myte – den om at trøndere er trege.

Da senterpartipolitikeren Lundteigen under EU-debatten foreslo å produsere vaskemaskiner i Norge, ble han gjort til latter. Kritikerne hevdet at en norsk vaskemaskin vil bli dobbelt så dyr som en utenlandsk.

I anledning forskningsinstitusjonens 50-årsjubileum inviterer Sintef Teknologiledelse til konferansen "Knus" om innovasjon, kunnskap og verdiskaping i Trondheim i høst.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.