ENERGI

Slapp åpning av Everkmesse

28. aug. 2001 - 11:15

Kun en håndfull dresskledde, middelaldrende herrer bivånet i formiddag statssekretærens åpning av det som skal være kraftbransjens store mønstring i Vikingskipet på Hamar. Sandal fant ikke bryet verdt å holde annet enn en kort, uinspirert åpningstale i blåsten foran betongåpningen.

Ingenting skjedde

– I kraftbransjen bør det riktige være å koble sammen to ledninger når man åpner et slikt arrangement, mente statssekretæren, og fant to plugger i gresstustene.

Den stakkarslige åpningsseremonien står i kontrast til den betydningen som de 165 utstillerne vektlegger arrangementet. – Jeg håper virkelig ikke at resten av arrangementet blir like slapt, utbrøt en av utstillerne spontant. Han ønsker imidlertid å være anonym overfor Teknisk Ukeblad Interaktiv.

Krevende marked

Utstillerne håper å profilere seg maksimalt overfor landets kraftdistributører med teknologi, systemer og andre løsninger som skal gjøre energiverkene i stand til å konkurrere i et ”rekordtøft” marked.

Distributørene møter tøffere krav fra både myndighetene (NVE) og eiere som kjøper, selger og fusjonerer i stort tempo. Everkmessa er ment å være leverandørindustriens beste anledning til å bearbeide kundene.

Etterutdanning og ikke minst rekruttering er en av de største utfordringene til bransjen. Knapphet på toppeffekt og oppmerksomhet omkring miljøpåvirkningene setter harde krav til teknologene i bransjen, som må faglig oppdatere seg kontinuerlig for å holde tritt med kravene.

Det gjør ikke saken bedre at rekrutteringen svikter, både på den videregående utdanningen, høgskolene og universitetet. Messearrangørene fokuserer dette spesielt under arrangementet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.