Slapp åpning av Everkmesse

  • energi

Kun en håndfull dresskledde, middelaldrende herrer bivånet i formiddag statssekretærens åpning av det som skal være kraftbransjens store mønstring i Vikingskipet på Hamar. Sandal fant ikke bryet verdt å holde annet enn en kort, uinspirert åpningstale i blåsten foran betongåpningen.

Ingenting skjedde

– I kraftbransjen bør det riktige være å koble sammen to ledninger når man åpner et slikt arrangement, mente statssekretæren, og fant to plugger i gresstustene.

Den stakkarslige åpningsseremonien står i kontrast til den betydningen som de 165 utstillerne vektlegger arrangementet. – Jeg håper virkelig ikke at resten av arrangementet blir like slapt, utbrøt en av utstillerne spontant. Han ønsker imidlertid å være anonym overfor Teknisk Ukeblad Interaktiv.

Krevende marked

Utstillerne håper å profilere seg maksimalt overfor landets kraftdistributører med teknologi, systemer og andre løsninger som skal gjøre energiverkene i stand til å konkurrere i et ”rekordtøft” marked.

Distributørene møter tøffere krav fra både myndighetene (NVE) og eiere som kjøper, selger og fusjonerer i stort tempo. Everkmessa er ment å være leverandørindustriens beste anledning til å bearbeide kundene.

Etterutdanning og ikke minst rekruttering er en av de største utfordringene til bransjen. Knapphet på toppeffekt og oppmerksomhet omkring miljøpåvirkningene setter harde krav til teknologene i bransjen, som må faglig oppdatere seg kontinuerlig for å holde tritt med kravene.

Det gjør ikke saken bedre at rekrutteringen svikter, både på den videregående utdanningen, høgskolene og universitetet. Messearrangørene fokuserer dette spesielt under arrangementet.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå