KRAFT

Slapp anbud ved å dele oppdrag i to

Olje- og energiminister Åslaug Haga har ikke hatt noe med ansettelsen av Eli Arnstad å gjøre, sier hun.
Olje- og energiminister Åslaug Haga har ikke hatt noe med ansettelsen av Eli Arnstad å gjøre, sier hun. Bilde: Bendiksby, Terje
7. apr. 2008 - 09:03

– Dette høres ut som en tilpasning og vil være et lovbrudd, sier partner Harald Alfsen i Firstventura, som driver rådgivning ved offentlige anskaffelser.

Under grensen

Lov om offentlige anskaffelser og departementenes egne regler sier at oppdrag til verdi over 500.000 kroner eksklusive moms, skal utlyses offentlig.

Eli Arnstads kontrakt er på 450.000 kroner. Samtidig ble det inngått en annen og tilsvarende konsulentavtale til 400.000 kroner eksklusive moms, skriver Dagens Næringsliv.

– Lyst ut felles

Arnstads kontrakt sier at hun skal arbeide med «ulike problemstillinger knyttet til energiomleggingspolitikken», mens den andre konsulentavtalen er knyttet til «regjeringens bioenergistrategi».

DN får imidlertid opplyst både fra politisk ledelse og fra administrasjonen at den tidligere Enova-sjefen til nå har jobbet mye med bioenergi for olje- og energidepartementet (OED).

Juridiske eksperter avisen har vært i kontakt med, mener at oppdragene er så like at de skulle vært slått sammen og lyst ut felles.

– Ingen gyllen avtale

Olje- og energiminister Åslaug Haga avviser at hun tok initiativ til å hyre inn Arnstad. Ei heller at dette var noen tilleggsavtale til sluttpakken fra Enova.

– Jeg har ikke diskutert noe om kontrakten med Eli Arnstad, understreker Haga overfor Aftenposten.

Og legger til:

– Jeg blir helt oppgitt når media i lange tider, mot bedre vitende, snakker om at hun skal ha 500.000 kroner for å jobbe én dag i uken. Kontrakten innebærer en timepris på 1.000 kroner og at hun selv skal koste kontor og 16 reiser Trondheim-Oslo. Det er ingen gyllen avtale, faktisk dårligere enn andre avtaler, sier Haga.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.