OLJE OG GASS

Slakter Riis-Johansen

Bilde: NU
Ole K. Helgesen
19. feb. 2010 - 15:22

Miljøorganisasjonen er svært skeptisk til TFO-tildelingene.

– Vi reagerer sterkt på disse utlysningene har utviklet seg til å bli en vanlig tildelingsrunde. Dermed praktiserer regjeringen og olje- og energidepartementet i praksis to tildelingsrunder, både den ordinære tildelingsrunden og TFO. Oljeindustrien får dermed flere områder å forurense på og klimagassutslippene fra norsk sokkel vil øke, sier Ola Skaalvik Elvevold, leder i Natur og Ungdom.

–Uholdbart

–Natur og Ungdom mener det er uholdbart at man lyser ut så mange blokker i Barentshavet. Det opprinnelige mandatet til ordningen var tildelinger i såkalte modne områder. Barentshavet kan ikke kalles modent ettersom det per i dag ikke er noe oljevirksomhet her. Vi krever en umiddelbar stans av ordningen og en fullføring av den pågående evalueringen, understreker han.

– Nikkedukker

Organisasjonen kritiserer også at regjeringen ikke venter på den varslede evalueringen av ordningen.

– Vi mener dette viser at Terje Riis Johansen vil dele ut flest mulig blokker gjennom ordningen før resultatet fra den pågående evalueringen kommer. Regjeringen oppfører seg som nikkedukker for oljeindustrien, og gir oljeindustrien stadig flere områder å forurense på.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.