T2

Skyver ut skyvelæret

Odd R. Valmot
4. okt. 2004 - 08:00


Om hammerfestingen Odd-Viggo Mølmanns nye måleverktøy for runde og sekskantede objekter blir like utbredt som ostehøvelen, tviler vi på. Men tankespranget er i samme klasse.

Ved første øyekast ser den lille plastdingsen ut som et lite leketøy fra McDonalds, men ved nærmere undersøkelse er det er dette et utrolig nyttig nytt måleinstrument for alle som raskt trenger å vite dimensjonen på rør, bor, muttere og liknende.

Skal du måle et rør som sitter litt vanskelig til, vet alle som har operert det gode gamle skyvelæret at det kan være en vanskelig operasjon. Skyvelæret må lirkes forsiktig av for at ikke målet skal endre seg.

Mølmanns nyskapning derimot dyttes bare bort i røret slik at målepinnen midt i gaffelen treffer røret og vips så vises korrekt dimensjon på den roterende skalaen. Ikke med en tiendedels mm presisjon, men det er jo bare forvirrende. Rør er jo sjelden 15,1 mm.

Mølmann har utviklet det nye måleinstumentet i samarbeid med Nyskapnings- og Teknologiprogrammet i Nord-Norge og blir produsert av OMBE-plast i Fredrikstad. Det er innledet et samarbeid med LUNA-kjeden i Europa og verktøyet vil bli presentert på den internasjonale verktøymessen i Køln til våren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.