ARKIVNYHETER

Skyskraper ble luftslott

SKRINLAGT: "Spiret" i Chicago skulle stå ferdig i 2012. Nå er det usikkert om det blir bygget i det hele tatt. 140 av 1320 planlagte skyskrapere er satt på vent på grunn av krisetidene, ifølge Emporis GmbH.
SKRINLAGT: "Spiret" i Chicago skulle stå ferdig i 2012. Nå er det usikkert om det blir bygget i det hele tatt. 140 av 1320 planlagte skyskrapere er satt på vent på grunn av krisetidene, ifølge Emporis GmbH. Bilde: Shelbourn Development
Kjetil Malkenes Hovland
6. apr. 2009 - 15:51

De siste årene har det dukket opp mange tegninger av ambisiøse skyskrapere.

Nå droppes mange av prestisjeprosjektene.

Hele 140 av 1320 planlagte skyskrapere står nå på vent, ifølge selskapet Emporis GmbH, som kartlegger byggeplaner verden over.

Dropper "Spiret" i Chicago

Bare i USA droppes planene for 30 av 300 planlagte skyskrapere.

En av dem er 610 meter høye ”Spiret” i Chicago, som skulle stå ferdig i 2012. Den irske eiendomsutvikleren klarte ifølge NTB å selge en tredel av de 1194 luksusleilighetene i 150-etasjersbygget før prosjektet stoppet opp.

– Hullet der huset skulle stått, er blitt plagsomt å se på, sier John Norquist i organisasjonen for byutvikling Congress for The New Urbanism, ifølge NTB.

– Hullet der huset skulle stått, er blitt plagsomt å se på, sier John Norquist i organisasjonen for byutvikling Congress for The New Urbanism, ifølge NTB. STOPPET: Nakheel Tower i Dubai står på vent, som mange andre skyskrapere. Nakheel

Bygget "Babels tårn"

Se animasjon og bildegalleri av "Spiret" her.

Rundt to millioner amerikanere er nå uten jobb, noe som tilsvarer 21,4 prosent av arbeidsstyrken i sektoren.

– Når alle føler seg ovenpå og tror de skal bli milliardærer over natten, gror disse planene om «det største ditt» og «det høyeste datt» fram. Men de blir bare til virkelighet hvis de gjennomføres før nedgangen melder seg, påpeker John Norquist.

Flere luftslott

Emporis karakteriserer de skrinlagte skyskraperne som ”Babels tårn”. I Bibelen blir Babels tårn knust av en rasende gud som vil straffe menneskene for deres overmot.

Tårnet Nakheel i Dubai skulle bli nesten en kilometer høyt. Nå blir det bare et luftslott.

Også Moskvas store stolthet Russia Tower står på vent, det samme gjelder kontorbygningen Gran Torre Costanera i Santiago, Chile.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.