BYGG

Skyhøy strømleveranse fra ABB

TIL HIMMELS: ABB skal levere strømfordeling til Burj Dubai, verdens høyeste bygning. I konkurranse med amerikanske leverandører har ABB vunnet en prestisjekontrakt.
TIL HIMMELS: ABB skal levere strømfordeling til Burj Dubai, verdens høyeste bygning. I konkurranse med amerikanske leverandører har ABB vunnet en prestisjekontrakt. Bilde: ABB
Joachim Seehusen
16. mars 2007 - 22:11

Bygningen blir omtrent like høyt som syv Oslo Plaza-hoteller stablet oppå hverandre, til sammen noe over 800 meter.

Burj Dubai skal bygges i stål, betong, aluminium og glass, og huse hoteller, butikker, kontorer og luksusleiligheter. Bygget skal ferdigstilles i 2009.

ABB i Skien skal sørge for fordeling av strøm i kjempebygningen i De forente arabiske emirater. Anlegget skal leveres i løpet av mars.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Som et e-verk

– Anlegget skal distribuere elektrisk kraft på mellomspenningsnivå. Det kan sammenlignes med de anleggene som står i distribusjonsnettet til norske elverk og beskytter transformatorene som sørger for at strømmen når forbrukeren, sier markedsdirektør Ken Isaksen på ABB i Skien til Newswire.

Anleggene sender kraft til alle funksjoner i bygget, lys og heiser, ventilasjon, varme og aircondition.

Prestisje foran penger

Kontrakten i ørkenlandet er verdt om lag åtte millioner kroner for ABB i Skien.

– Men det er først og fremst prestisjen som er viktig. At vi leverer anlegg til et spektakulært bygg som Burj Dubai er et kvalitetsstempel. Så vidt vi vet, er vi den eneste norske leverandøren som har sluppet gjennom nåløyet, sier Isaksen.

Skryteliste

ABB internasjonalt har de siste årene fått mange ordrer på levering av elektro- og automasjonsløsninger til en rekke industrier i området.

Nå håper ABB i Skien at leveransene til Burj Dubaj vil gjøre det enklere også for dem å få nye kunder i regionen.

– Det som i første omgang er spennende, er at vi nå er i en god posisjon til å sikre oss betydelig større kontrakter når det i neste omgang skal bygges en hel by omkring skyskraperen, sier Isaksen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.