NATURVITENSKAP

Skumskade stopper ikke ferga

Romfergen Discovery ble mandag kveld klargjort for oppskyting tirsdag formiddag Florida-tid. Inspeksjon med minikamera av området ved festebraketten for drivstofftanken, viste at skaden på isolasjonen var svært liten.
Romfergen Discovery ble mandag kveld klargjort for oppskyting tirsdag formiddag Florida-tid. Inspeksjon med minikamera av området ved festebraketten for drivstofftanken, viste at skaden på isolasjonen var svært liten.Bilde: NASA

Skaden i isolasjonsmaterialet på drivstofftanken til Discovery er likevel ikke så alvorlig at romfergeoppdrag STS-121 blir utsatt.NASA var i går redd for at skaden på isolasjonsskummet var av same type som førte til skaden på Columbia under oppskyting i januar 2003.

Da løsnet store biter av isolasjonen og skadet varmeskjoldet på en av vingene. Dermed ble romfergen overopphetet og gikk i oppløsning og brant opp på vei gjennom atmosfæren i februar 2003.

Amerikansk 17. mai

Nærmere undersøkelser av Discoverys isolasjonsskade, viste at det ikke var så alvorlig som først antatt.Så sant været holder, vil oppskytingen gå etter planen fra Kennedy Space Center klokka 14.37.55 lokal tid, tirsdag 4. juli, på USAs nasjonaldag. Går oppskytingen etter planen, kommer ekstra mange flagg til å vaies i været.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.