INDUSTRI

Skuffende statsbudsjett

VIL MANGLE REKRUTTERING?: Det kan bli vanskelig å rekruttere nye forskere, dersom Regjeringen ikke viser at de satser på institusjoner og bedrifter som jobber med forskning.
VIL MANGLE REKRUTTERING?: Det kan bli vanskelig å rekruttere nye forskere, dersom Regjeringen ikke viser at de satser på institusjoner og bedrifter som jobber med forskning. Bilde: BNL
Mona Strande
6. okt. 2006 - 16:07

Abelia mener Øystein Djupedal ikke kan kalle seg forskningsminister, mens NITO omtaler forskningsbevilgningene som en dråpe i havet.

- Satser ikke

Abelia er meget skuffet over regjeringens forslag til statsbudsjett for 2007.

- Djupedal og Regjeringen satser ikke på fremtiden. De følger ikke opp sine forpliktelser, og forskning har blitt en uventet og uheldig budsjettaper, sier leder Paul Chaffey i Abelia, NHOs organisasjon for kunnskaps- og teknologibedrifter.

Bedrifter skadelidende

En økt bevilgning på i underkant av 900 millioner kroner gjør at regjeringen allerede er hundrevis av millioner kroner på etterskudd for å nå sitt mål om at forskning skal utgjøre 3 prosent av BNP innen 2010.

- Det er svært alvorlig at ikke Regjeringen følger opp veksten i forskning, og det er forskningsinstituttene og forskningsintensive bedrifter som blir skadelidende. Kunnskapsminister Djupedal fremstår ikke som en minister for forsknings-Norge, sier Chaffey.

Dråpe i havet

NITO-president Marit Stykket er skuffet over at bedriftene ikke er gitt insentiver til å øke sin innsats til forskning og utvikling.

- Dette er en dråpe i havet i forhold til målsettingen om å nå 3 prosent av BNP, sier Stykket.

Greit for ingeniørutdanning

Hun er imidlertid mer positiv enn andre når det gjelder ingeniørutdanningene:

- Ved første gjennomgang ser det ikke ut til at det er noen store endringer eller prioriteringer som fører til konsekvenser for ingeniørutdanningene, sier Stykket.

Hun stiller seg positivt til Regjeringens økte bevilgninger til etterutdanning av lærere, hvor realfagene nevnes spesielt, og er glad for økt støtte til de seks regionale vitensetrene i landet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.