ARBEIDSLIV

Skrot blir robot

31. mars 2001 - 09:07

Vi treffer dem midt oppe i skrothaugen på ivrig komponentjakt. – En kopimaskin inneholder nok deler til å bygge en komplett robot. Ved å demontere maskiner som er skrotet, lærer studentene mye om oppbygging og funksjon, forklarer robotguru og høgskolelektor Morten Ottestad.

Den nystartede Robotforeningen ved Høgskolen i Agder (HiA) samler mer enn 50 glade studenter som er hekta på robotbygging. Slike som aldri fikk lekt seg ferdig med legoen da de var barn, og som nå vil videreutvikle seg.

Etter hvert vil foreningen tilby medlemmene idébank, mekanisk og elektronisk komponentbank og ulike typer hjelp til å realisere et robotprosjekt. Høgskolen har velvilligst stilt lokaler og noe verktøy til disposisjon. Lokale bedrifter er allerede engasjert for å forsyne foreningen med e-skrot. Bare i Norge skrotes 150.000 tonn elektriske maskiner/elektronikk hvert år, ifølge Ottestad.

– Nå trenger vi gode og morsomme prosjekter som kan realiseres, sier formann Tommy Fleseland og etterlyser innspill fra både industri og private. Kontakt kan oppnås via e-post og hjemmesiden, som inneholder både robotstoff og aktuelle lenker.

Og inne fra skrothaugen lyder det stille: «Slå meg på, slå meg på, la meg være robot nå...»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.