T2

Skred av nytt fra Apple

Nye iPod shuffle, nano og touch.
Nye iPod shuffle, nano og touch. Bilde: Apple
Stein Jarle Olsen
2. sep. 2010 - 11:52

Apple hadde innkalt til pressekonferanse i går kveld, norsk tid, og forventningene var som vanlig store til hva Steve Jobs skulle dra ut av hatten. Ryktene gikk på forhånd om nye iPoder, noe som viste seg å stemme ganske bra.

Nesten-iPhone

Først og fremst får iPod touch en ganske massiv overhaling. Skjermen oppgraderes til den samme Retina-skjermen som brukes på iPhone 4, med en oppløsning på 960x640 piksler.

I tillegg får den to kameraer, ett foran og ett bak. Kameraene er imidlertid ikke de samme som på iPhone 4, siden bakkameraet kun tar bilder i samme oppløsning som skjermen har, i tillegg til å levere video i 720P.

Nye touch har likevel fått støtte for Apples videosamtaler FaceTime, og den nye A4-prosessoren skal gi en brukbar hastighetsøkning i de fleste oppgaver.

Apple fremhever fortsatt iPod Touch som en kapabel spillmaskin, og GameCenter skal gjøre det enklere å spille mot venner og sammenligne resultater i spill fra App Store. Batteriet skal holde til opptil 40 timer lydavspilling.

Prisen er den samme som før, med 1890 kroner for 8 GB-utgaven. 32 GB koster deg 2.490 kroner, mens Apple krever deg for 3.290 kroner for 64 GB-varianten.

Mindre nano

Også iPod nano har fått en markant redesign, og er nærmest redusert til bare en skjerm. Størrelsen og vekten er nesten halvert fra forrige generasjon, og skjermen er blitt av touch-varianten.

Det betyr at Apples klikkehjul nå kun finnes på iPod Classic.

FM-radioen er beholdt, og nye nano har fått en innebygget skritteller. Batteriet skal holde til 24 timer musikkavspilling, og prisen starter på 1250 kroner.

Større shuffle

Den nærmest skremmende lille iPod shuffle fra forrige generasjon har også fått et nytt utseende, og går med det nærmest tilbake til hvordan den så ut for to generasjoner siden.

Knappene er tilbake, men valgene for lagringsplass er fjernet. Nå er det kun 2 GB som gjelder for shuffle. Prisen er 399 kroner, og den fås i fem ulike farger.

Apple lanserte også iTunes 10, og med det det sosiale nettverket Ping. iTunes Ping lar deg legge ut synspunkter på låter, dine favorittalbum og -sanger, og musikk du laster ned fra iTunes slik at du kan diskutere med venner.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.