BYGG

Sklir bru på Zalo

Tore Stensvold
6. mai 2009 - 15:53

En ny jernbanebru er ferdig bygget og skulle dras 30 meter på nysmurte skinner til sin framtidige plass på det nye dobbeltsporet mellom Sandnes og Stavanger.

Det gikk ikke helt som smurt i dag, skriver Stavanger Aftenblad på nett.

Dårlig glid

Brua er støpt ferdig noen titalls meter fra sin nye plassering. Da arbeidet med å trekke den på plass i dag, oppsto det harde gnisninger etter noen meter.

Skinnene brua skulle skli på var ferdig innsmurt med Zalo. Mer måtte til underveis. En dråpe til var slett ikke nok, tydeligvis.

– Får vi ikke flyttet brua, får vi heller flytte riksveien, spøkte prosjektleder Sverre Nergaard i T. Stangeland Maskin fra sidelinja i Luravika, skriver Aftenbladet.

Datatrøbbel

Ifølge informasjonsrådgiver Miguel Carazo i Jernbaneverket er det en datamaskin som styrer trekkingen av brua som må kalibreres.

I tillegg måtte det justeres litt på den ene av to baner som brua skal trekkes på.

Carazo regnet med at arbeidet skulle komme i gang igjen seinere på dagen.Erstatning

Den nye brua skal flyttes sørover til der hvor den forrige brua sto. Brua skal bevege seg med en fart på åtte meter i timen, ifølge Aftenbladet.

Arbeidet gjøres i forbindelse med byggingen av nytt dobbeltspor mellom Sandnes og Stavanger.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.