FORSVAR

Skjold til Norge

23. sep. 2002 - 15:17

Det siste året har KNM Skjold tilbrakt i USA, der fartøyet siden september i fjor har gjennomgått omfattende testing og samøving med den amerikanske marinen.

Nå har skuta i første omgang kurs for Grønland, og skal innom både Færøyene og Island før hjemkomsten.

Under USA-oppholdet har KNM Skjold hatt base i Little Creek, Virginia.

- Vi har fått mye positiv oppmerksomhet i Canada. I Halifax fikk vi stor mediedekning og fartøyet har hatt mye besøk, forteller skipssjef Rune Andersen.

Fartøyet krysser over til Grønland på lav fart. Det er ikke nok dagslys til å gå havstrekket på full fart og det er dessuten observert drivis i området. Reiseruten går videre via Grønland, Island og Færøyene før fartøyet etter planen kommer til Norge rundt 1. oktober.

Forsvarets logistikkorganisasjon FLO/SJØ startet nylig kontraktsforhandlinger for bygging av Skjold-klassen. MTB-kontrakten innebærer bygging av fem nye fartøyer i Skjold-klassen, i tillegg til modifisering av prototypen KNM Skjold. Det er Umoe Mandal (tidligere Kværner Mandal) som bygget Skjold og siste genearasjon minefartøyer i GRP-Sandwich.

Milliardkontrakten skal være ferdigforhandlet senest 30. november i år.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.