FORSVAR

Skjold-bygg redder Mandal

3. okt. 2002 - 11:24

Planlagt byggestart for det første av fem nye fartøyer i Skjold-klassen er i 2003, mens første levering er i 2006 og det siste fartøyet leveres i 2009.

Dermed er det gitt klarsignal til at Umoe-verftet i Mandal kan sikres arbeid frem til 2009. Det sjette fartøyet blir en ombygging av prototypen KNM Skjold.

Umoe Mandal er i tekniske forhandlinger med Sjøforsvaret om kontraktene og Umoe Mandal regner med at de kommersielle forhandlingene vil foregå i november. Kontrakten vil sannsynligvis bli inngått på nyåret og byggestart ikke lenge etter.

Markedssjef Peter Reed-Larsen opplyser at verftet regner med å ha rundt 300 mann i arbeid med byggingen av Skjold - klassen. Den lange byggeperioden skyldes at det tar tid å teste ut de nye våpensystemene NSM, Nytt SjømålsMissil, som ennå ikke er ferdig utviklet. Derfor kan ikke Sjøforsvaret sette fartøyer i operativ drift før 2006.

De operative fartøyene får en annen maskinkonfigurasjon enn prototypen. De vil bli utstyrt med fire Pratt and Witney gassturbiner. To større og to mindre som vil koples inn ved behov for å oppnå større fart.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.