INDUSTRI

Skjebnetimer for bildelsfabrikk

Trond Gram
20. jan. 2009 - 08:04

Det var ved begynnelsen av året det ble kjent at Farsund-bedriften Casting Technologies var i dype økonomiske problemer. 7. januar hadde de en uke på å skaffe 28 millioner kroner, for å unngå konkurs. I forrige uke skaffet de seg pusterom i én uke til, men nå tikker klokken fort mot slutten.

Mandag hadde de 24 timer på seg for å skaffe 14 millioner kroner, da hadde eieren, Monomoy, bladd opp 14 millioner kroner. I morges hadde direktør Roger har ennå ikke lykkes med å skrape sammen nok penger til å redde bildelfabrikken, melder Farsunds Avis.

– I en kritisk fase

Hverken eier eller kunder er villige til å bidra med hele beløpet.

– Vi er i en kritisk fase akkurat nå, men vi gjør likevel alt vi kan for å få til en løsning, sier Cockroft til avisen.

Selskapet håpet på at kundene, BMW og Porsche, ville bidra med resten, men de to tyske bilfabrikantene sa nei.

– Jeg vet ikke hva de skal gjøre om vi blir slått konkurs. Jeg vet heller ikke hvorfor de ikke er villige til å bidra til å redde CTF. En mulighet kan være at de frykter det vil skape presedens, slik at de må bidra til å redde flere av deres kunder, sier Cockroft.

– Skjebnemøte klokken to

Ifølge direktøren har ikke eierne problemer med å legge 28 millioner på bordet, dersom de ønsker. Det er de imidlertid ikke villige til.

— Eierne våre er investorer, og da ser de vel ikke på dette som noen lønnsom investering, sier Cockroft til Farsunds Avis.

Klokken to i ettermiddag samles styret i bedriften, de ansatte blir varslet om utfallet klokken tre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.