PRODUKSJON

Skipsverft pløyer seg fram

TILFREDSSTILLER RØKKE: Karl Erik Kjelstad leverer resultater til tross for pressede marginer, omstillinger og høye stålpriser.
TILFREDSSTILLER RØKKE: Karl Erik Kjelstad leverer resultater til tross for pressede marginer, omstillinger og høye stålpriser. Bilde: AJS

Aker Yards-sjefen Karl Erik Kjelstad har lagt frem et godt resultat for det Røkke-kontrollerte konsernet.

Av en omsetning på 12,5 milliarder kroner, endte driftresultatet på 802 millioner kroner.

Etter skatt og finansielle poster endte det hele på 161 millioner, av dette går 118 millioner tilbake til aksjonærene i form av utbytte. Utbytte per aksje er på 5,75 kroner.

Kjeldstad karakteriserer dette som et godt resultat, siden fjoråret var et absolutt bunnår for skipsindustrien. I driftresultatet inngår blant annet avskrivninger i goodwill og omstillingskostnader ved verftene i Finland.

- Vi har fått på plass en ny struktur i konsernet som er mer oversiktlig og er mer tilpasset de markedssegmentene vi er i, sier Kjelstad.

- Vi har fortsatt for lite å gjøre i første halvår 2005, men deretter tar virksomheten seg opp ved våre norske verft, forteller informasjonssjef Thore Langballe. Han forteller at den økte aktiviteten vil medføre flere i arbeid ved verftene. - Vi har en grunnbemanning ved verftene våre som det er mulig vi komer til å øke, men først og fremst vil økt aktivitet bety mer innleid arbeidskraft fra våre underleverandører, sier han.

Verftene i Norge er storst sett beskjeftiget med bygging av offshorefartøyer, men Aker Brattvåg fikk nylig kontrakten med Fjord1 på å bygge fem nye gassferjer.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.