NYHETSBREV

Skipsindustrien utnytter ikke VDR

Voyage Data Recorder kan brukes til å effektivisere drift

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde Bilde: Colourbox
9. apr. 2015 - 21:38

Skipsindustrien har vært treg til å utnytte mulighetene som ligger i Voyage Data Recorder. Det mener danske Danelec Marine.

Mye av arbeidet er gjort

Selskapet har lansert et white paper rundt mulighetene som ligger i å benytte Voyage Data Recorder, VDR til dataoverføring knyttet til drift av skip. I en pressemelding skriver selskapet at selv om VDR primært er til for å samle data til å etterforske ulykker så ligger det store muligheter til å bruke det som datahub. Riktig designet og brukt kan data fra alt ombord på skipet raskt og effektivt overføres til land og dermed gi muligheter til å effektivisere driften av skip.

Danelec Marine har utviklet systemet VDRConnect for dette formålet. Med det skal operatører på land kunne logge seg inn, og overføre data fra skipet etter ønske, eller til fastsatte tider.

Les også: Installerer roboter på seismikkskip

VDR allerede påbudt på de fleste lasteskip

Systemet skal enkelt kunne ettermonteres på skip som allerede har Danelecs VDR-systemer montert.

– Vi tror at skipenes VDR, som er påbudt på praktisk talt alle lasteskip verden rundt, kan brukes til en lavkostløsning med lav risiko til å gjøre telematikk til en realistet, sier Hans Ottesen, administrerende direktør i Danelec Marine.

Du kan lese mer om VDR-systemet til Danlec her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.