PRODUKSJON

Skipsfarten smiler

Styreleder i Maritimt Forum, Jon Lund, er fornøyd med at shipping fortsatt er satsingsområde i Norge.

- Det er gledelig at regjeringen har lagt frem en skipsfartsmelding hvor det overordnede målet er at Norge skal være et attraktivt sted å eie og drive skipsfartsvirksomhet fra, sier han.

Han er tilfreds med regjeringens forslag om å bringe beskatningen av norske rederier på linje med det som er tilfelle i land som Danmark, Nederland og Storbritannia.

Han understreker at behandlingen i Stortinget og budsjettet for 2005 må sikre at denne ambisjonen omsettes til konkret politikk slik at både nivået og innretningen på tonnasjeskatteordningen faktisk blir som i EU.

- Jeg setter min lit til at Stortinget vil sørge for at nettolønnsordningen vil utvides til å omfatte alle sjøfolk om bord på skip i NOR-registeret. Jeg håper også Stortinget klart slår fast at ordningene skal lovfestes slik at det blir satt et punktum for det uverdige politiske spillet sjøfolkene har vært utsatt for hvert år siden 1996.

Lund presiserer at det må etableres et bredt politisk grunnlag i Stortinget som sikrer at næringen over tid vil ha vilkår på linje med det man har i EU.

- Å være nesten like god er ikke godt nok, ifølge en pressemelding fra Maritimt Forum.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.