IKT

Skippertak i Autodesk

HÅNDTAK: Grips Edit er en rask og fleksibel måte for å redigere parametriske deler i nye Inventor 10. Nye 3D-håndtak (grips) gjør konstruksjonsendringer raskere med intuitiv skisse- og modellredigering. Det er bare å velge et håndtak og dra.ILL: AUTODESK
HÅNDTAK: Grips Edit er en rask og fleksibel måte for å redigere parametriske deler i nye Inventor 10. Nye 3D-håndtak (grips) gjør konstruksjonsendringer raskere med intuitiv skisse- og modellredigering. Det er bare å velge et håndtak og dra.ILL: AUTODESK Bilde: Knut Strøm
Knut StrømKnut StrømKnut Strøm
4. mai 2005 - 08:00

København: I pakkene finnes blant annet program for konstruksjon i 2D og 3D, visualisering, infrastruktur, PLM (Product Lifecycle Management), kartografi, GIS, dataadministrasjon og samarbeid.

– En av de mest viktige lanseringer vi har gjort, sier Autodesks Mark Paraskeva. - Dette gjør det lettere for de som bruker flere forskjellige pakker å oppgradere samtidig, sier Paraskeva.

Autodesk hevder at de nye programutgavene kan bety 38 prosent økt ytelse og effektivitet i forhold til tidligere løsninger. Dette er også starten på tilsvarende oppdateringer som Autodesk vil gjøre hvert år fremover.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim


20 utgaver

Med oppdateringen passerer Autodesk en milepæl. Dette er versjon 20 av AutoCAD. Den kan betegnes som en gammel DAK-traver, men vil fortsatt henge med i mange år fremover, mener kilder i Autodesk. Denne versjonen danner også basis for mange av de nye versjonene for produksjon, bygg og anlegg samt til infrastruktur.

AutoCAD 2006 er fortsatt et godt program for 2D tegning og konstruksjon, dokumentering og et grunnlag for konstruksjon i 3D. I denne utgaven behandles blokker smartere enn tidligere. Dynamiske blokker reduserer de uhåndterlige blokkbibliotekene slik at brukeren bare kan modifisere blokkgeometrien.

Skraveringsfunksjonen er forbedret. Nå trenger du heller ikke å skifte mellom kommandolinjen og tegningen. Nytt er også kundetilpassede verktøypaletter. Brukeren kan sette inn kommandoer, blokker, makroer, bedriftsstandarder og organisere dem helt etter eget ønske.

Autodesk Civil 3D 2006 er, som navnet antyder, et 3D program som støtter dynamiske byggtekniske modeller. Map 3D kobler sammen DAK og geografisk informasjon (GIS). Med dette produseres og håndteres informasjon som kombinerer bygg- og infrastrukturdetaljer med lokalisering.Ny Inventor

Inventor er en bestselger for Autodesk for 3D maskinkonstruksjon. Versjon 10 har en rekke nye egenskaper for å bedre funksjonaliteten og spare tid hos brukerne. I denne pakken inngår også ny versjon AutoCAD Mechanical.

Nytt i Inventor er et innebygd miljø for konstruksjon av sveiseapparater som gjør det enkelt å modellere sveisede konstruksjoner i 3D, simulere sveiseforberedelser, sveising og etterarbeider. Med Autodesks filformat DWF (Design Web Format), kan alle i prosjektgruppen enkelt og sikkert legge ut konstruksjoner i 2D og 3D som publiseres direkte fra Autodesks produksjonsprogram.

Autodesk Revit Building 8 gir mulighet for arkitekter, ingeniører og andre arbeide sammen på et byggprosjekt. Programmet behandler bygningen som en helhet i stedet for separate seksjoner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.