BYGG

Skinnebrudd på Østfoldbanen reparert

Jernbaneverket og NSB sier de aldri har vært bedre forberedt på vinteren. Likevel har allerede de vanlige vinterproblemene startet.
Jernbaneverket og NSB sier de aldri har vært bedre forberedt på vinteren. Likevel har allerede de vanlige vinterproblemene startet. Bilde: Mona Strande
1. des. 2010 - 09:02

Jernbaneverket meldte onsdag morgen om forsinkelser på Østfoldbanen på grunn av sporproblemer ved Myrvoll. Ett tog var nærmere en time forsinket. En del andre tog var mellom 30 og 45 minutter forsinket. Det var også mindre forsinkelser for de øvrige togene. Kun ett spor var åpent.

To spor igjen

Skinneproblemene oppsto klokken 6. To og en halv time senere var alt løst.

– Skinnebruddet ved Myrvoll er nå utbedret, og togene kjører igjen på begge spor mellom Kolbotn og Oppegård, opplyser pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket til NTB.

Passasjerer måtte likevel regne med forsinkelser på inntil 30 minutter, men Hjertaas opplyste at dette ville gå seg til etter hvert.

– Godt forberedt

Jernbaneverket og NSB opplyste for én måned siden til Aftenposten at de to selskapene aldri har vært bedre forberedt på vinteren. NSB har økt verkstedkapasiteten og fylt opp lagrene med kritiske deler, og nye avisingsanlegg er satt i drift.

Jernbaneverket har satt av 70 millioner kroner. Egne isklumpvakter skal fjerne isklumper fra sporvekslene, og en egen snøkoordinator er ansatt for å vurdere hvor snø skal ryddes først.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) sa seg fornøyd med NSBs og Jernbaneverkets nye plan. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.