DATATELE

Skiller ut testmiljøet

IKKE KONKURRENTER:  - Siden vi fokuser på forskjellige deler av markedet blir vi altså ikke konkurrenter, men selskapene blir selvstendige i salgs- og markedsarbeid. I prosjektsammenheng vil selskapene være partnere der det er naturlig, hevder Kjell André Engen, administrerende direktør i Capgemini Norge.
IKKE KONKURRENTER: - Siden vi fokuser på forskjellige deler av markedet blir vi altså ikke konkurrenter, men selskapene blir selvstendige i salgs- og markedsarbeid. I prosjektsammenheng vil selskapene være partnere der det er naturlig, hevder Kjell André Engen, administrerende direktør i Capgemini Norge. Bilde: Capgemeni
Trond Heggelund
11. juni 2007 - 10:50

Dette er Sogeti

  • Sogetikonsernet leverer IT-tjenester i det lokale markedet.
  • Konsernet har hovedsete i Paris.
  • Totalt er de 18 000 medarbeidere i 14 land – Benelux, Danmark, Frankrike, India, Irland, Norge, Sveits, Spania, Storbritannia, Sverige, Tyskland og USA.
  • Selskapene innen Sogeti-gruppen er heleide datterselskap av Cap Gemini S.A. som er notert på Parisbørsen.

Det nye testselskapet skal etableres 1. juli.

I første omgang skal Sogeti Norge rekruttere konsulentene fra testmiljøet i Capgemini.

30 kommer fra Capgemeni

Selskapet får med seg rundt 30 testeksperter fra Capgemini, og har klare vekstambisjoner allerede i tredje og fjerde kvartal, men da gjennom ekstern rekruttering.

Sogeti Norge skal ledes av Ola Furu som kommer fra jobben som Salgsdirektør i Capgemini Norge, og har åtte - ni år i den norske ledelsen.

Sterk vekst

Sogeti blir det første og eneste konsulentmiljøet i Norge som er spesialisert mot IT-testtjenester. Dette er et område det er økende behov for, mener Capgemini.

Markedet for test er i sterk vekst, og totalmarkedet er verdt mer enn 80 milliarder kroner globalt, i følge analyseselskapet Gartner.

Mye er integrasjonsfeil

Behovet for testing innen applikasjonsutvikling og -drift er økende, både som integrert del av prosjekter og som egne tjenester. Riktig gjennomført test bidrar i vesentlig grad til at feil unngås og til reduksjon av følgekostnader, hevder Capgemini.

Mellom 30 og 40 prosent av feil i IT-løsninger som avdekkes er integrasjonsfeil (økende, spesielt i SOA-arkitektur) og mer enn 40 prosent av feilene oppstår i kravspek-fasen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.