ARBEIDSLIV

Skiensfolket tilgir ikke

Ole K. Helgesen
28. apr. 2006 - 10:50

I forbindelse med nedleggelse av Union, ønsker Norske Skog å hjelpe fram ny næringsvirksomhet på Klosterøya. Prosjektet "Klosterøya - Nye muligheter" er et samarbeid mellom Norske Skog, Skien kommune, Telemark Fylkeskommune og Innovasjon Norge for å bidra til etablering av nye fremtidsrettede virksomheter på Klosterøya. Selskapet samarbeider også med Innovasjon Norge og ECON for å tilby råd og veiledning til de som ønsker å starte egen virksomhet.

Informasjonssjef i Norske Skog Tom Bratlie har tro på at arbeidet vil gi positive resultater. – Interessen for Klosterøya er stor, og vi er i dialog med både Union-ansatte med egne forretningsideer, eksterne gründere og større etablerte bedrifter, sier Bratlie.Dårlig oppmøte

Men da Norske Skog inviterte til en samling for å skape en felles forståelse for hva som bør være den videre utvikling av Klosterøya, var frammøtet langt fra som forventet. Bare 80-90 mennesker møtte, i følge Varden..

– Jeg tror det finnes en vesentlig sperre for Skiens-folk, nemlig maskinhallene som fikk påskriften "Norske svik". Folk glemmer ikke hva som har skjedd, og de får neppe noen positiv holdning til Klosterøya før bygningene er fjernet. Norske Skog har et klart svekket omdømme i byen, og man kommer ikke langt med de beløp som er avsatt til sanering og opprydding, sier spesialrådgiver i Vekst i Grenland, Petter Ellefsen til avisen.Mange har fått jobb

I midten av april hadde rundt 250 av de 360 Union-ansatte fått nytt arbeid. Norske Skog har inngått en avtale med Hydro-selskapet HIP Produksjonstjenester som betyr at Union-ansatte gis jobbmuligheter ved andre bedrifter i Grenlandsområdet som er en del av Industriclusteret Grenland.

– Vi er godt fornøyd med resultatene så langt, men det er en krevende omstilling som omfatter mange mennesker sier konserndirektør for personal og organisasjon i Norske Skog Rolf Negård i en melding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.