KRAFT

Skeptisk til vindkraftverk

16. sep. 2009 - 21:28

Direktoratet for naturforvaltning (DN) er skeptisk til planene om Lutelandet vindkraftverk i Fjaler kommune i Sogn og Fjordane.

Konklusjonen er likevel at DN ikke vil fraråde at det gis konsesjon til dette anlegget, går det fram av en høringsuttalelse til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Konsesjonssøkeren Vestavind Kraft AS har planlagt Lutelandet vindkraftverk med to alternativer – ti turbiner på 6 MW eller 19 turbiner på 2 MW. DN mener at de vestligste turbinene bør tas ut av planen, på grunn av mulig konflikt med trekkende fugl.

«Vi mener at konflikten med verneformålet i naturreservatene er undervurdert», skriver DN i sin kommentar til konsekvensutredningen som er utarbeidet. Ellers peker DN på at det planlagte anlegget på Lutelandet ikke er spesielt stort, og at ifølge retningslinjer utarbeidet av Miljøverndepartementet og Olje- og energidepartementet" bør større anlegg prioriteres framfor flere mindre anlegg."

DN mener at konsekvensutredningen ikke gir et tilfredsstillende grunnlag for å vurdere konsekvensene det planlagte vindkraftverket vil ha for sjøfugl, fugletrekk og havørn vandrefalk og hubro som hekker i området. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.