NETTARKIV

Skarvkontrakt til Vetco Gray

STORT OMRÅDE: Havbunnsbrønnene er spredt over et stort område. Olje og gas skal samles fra feltene Skarv, Idun og Snadd.
STORT OMRÅDE: Havbunnsbrønnene er spredt over et stort område. Olje og gas skal samles fra feltene Skarv, Idun og Snadd. Bilde: BP
Anders J. Steensen
24. juli 2007 - 13:45

Skarv Idun-feltene

Skarv ble oppdaget i 1998 av daværende Saga Petroleum, og det har tatt nærmere 10 år å modne feltet.

  • Plan for utbygging og drift (PUD) ble overlevert Olje- og energidepartementet 29. juni 2007. Skarv og Idun er lokalisert i Norskehavet, ca 200 km vest for Sandnessjøen, mellom Norne-feltet (25 km nordover) og Heidrun-feltet( 45 km sydover). Vanndyp er på mellom 350 og 450 meter.
  • Utbyggingen omfatter produksjonslisensene PL 212, 262 og 159. Utbyggingen av Skarv Idun består av olje- og gassfeltet Skarv og gassfeltet Idun. Begge feltene inneholder hydrokarboner i tre reservoarlag.
  • De totale utvinnbare ressursene er anslått til 105 millioner fat olje og 48,3 miliarder Sm 3 rikgass.
  • Det er identifisert ytterligere ressurser og prospekt i Skarv Idun-området. Disse kan tilknyttes Skarv Idun FPSO på et senere tidspunkt.

Prosentvis eierfordeling i Skarv Idun

  • BP (operatør) 23,83
  • Statoil 34,11
  • E.On Ruhrgas 28,08
  • ExxonMobil 11,91
  • Hydro 2,05

Prosjekteringen skal gjennomføres på Billingstad, mens utstyret skal produseres i Aberdeen og Nailsea i Storbritannia. Kontrakten omfatter også fem år med driftsstøtte for undervannsanlegget, som vil gjennomføres fra kontoret i Stavanger. Denne delen av kontrakten har opsjon på fem års forlengelse.Tidligere ABB

Vetco Gray Skandinavia er eid av General Electric, GE. Opprinnelig var selskapet eid av ABB Offshore, men ble solgt til tre investeringsselskaper i 2001 etter at ABB fikk store økonomiske vanskeligheter.

Med oppkjøpet av Vetco Gray har GE fått innpass i det lukrative undervannsmarkedet offshore, og dette er den første større kontrakten selskapet har inngått på norsk sokkel på flere år.Oppstart 2011

Oppdraget som Vetco Gray skal utføre består av 17 brønnhode- og ventilsystemer, fem undervanns brønnrammer med integrerte manifolder, som utstyr for vedlikehold, sammenkobling og kontroll av undervanns produksjonssystemer. Kontrakten er en EPC-kontrakt, dvs. omfatter prosjektering, innkjøp og bygging.

Brønnene skal plasseres på Skarv Idun-feltene på Haltenbanken. Havdypet varierer mellom 350 og 450 meter. Skarv Idun skal produsere olje og gass i 2011.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.