NETTARKIV

Skarvkontrakt til Vetco Gray

STORT OMRÅDE: Havbunnsbrønnene er spredt over et stort område. Olje og gas skal samles fra feltene Skarv, Idun og Snadd.
STORT OMRÅDE: Havbunnsbrønnene er spredt over et stort område. Olje og gas skal samles fra feltene Skarv, Idun og Snadd. Bilde: BP
Anders J. Steensen
24. juli 2007 - 13:45
Vis mer

Prosjekteringen skal gjennomføres på Billingstad, mens utstyret skal produseres i Aberdeen og Nailsea i Storbritannia. Kontrakten omfatter også fem år med driftsstøtte for undervannsanlegget, som vil gjennomføres fra kontoret i Stavanger. Denne delen av kontrakten har opsjon på fem års forlengelse.



Tidligere ABB

Vetco Gray Skandinavia er eid av General Electric, GE. Opprinnelig var selskapet eid av ABB Offshore, men ble solgt til tre investeringsselskaper i 2001 etter at ABB fikk store økonomiske vanskeligheter.

Med oppkjøpet av Vetco Gray har GE fått innpass i det lukrative undervannsmarkedet offshore, og dette er den første større kontrakten selskapet har inngått på norsk sokkel på flere år.



Oppstart 2011

Oppdraget som Vetco Gray skal utføre består av 17 brønnhode- og ventilsystemer, fem undervanns brønnrammer med integrerte manifolder, som utstyr for vedlikehold, sammenkobling og kontroll av undervanns produksjonssystemer. Kontrakten er en EPC-kontrakt, dvs. omfatter prosjektering, innkjøp og bygging.

Brønnene skal plasseres på Skarv Idun-feltene på Haltenbanken. Havdypet varierer mellom 350 og 450 meter. Skarv Idun skal produsere olje og gass i 2011.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.