MOTOR

Skårer høyest på sikkerhet

SIKRE BILER: Insurance Institute for Highway Safety i USA har kåret Audi A6 og Audi A4 (bildet) til de sikreste bilene i verden i sine respektive klasser.
SIKRE BILER: Insurance Institute for Highway Safety i USA har kåret Audi A6 og Audi A4 (bildet) til de sikreste bilene i verden i sine respektive klasser. Bilde: Audi

Det er det anerkjente Insurance Institute for Highway Safety ( IIHS) i USA som fastslår dette i en ny kåring.

Simulerte ulykker

Etter omfattende testing der instituttet har simulert de vanligste formene for bilulykker, er dommen klar: Audi A6 er den sikreste bilen du kan kjøre i storbilklassen. I mellomklassen er Audi A4 det sikreste valget.

IIHS utfører kollisjonstestingen på oppdrag for den amerikanske forsikringsbransjen, og resultatene har stor betydning for en bilmodells renommé både i USA og på det internasjonale markedet.

Omfattende kollisjonstesting

Audi A6 og Audi A4 gikk til topps, etter at IIHS hadde gjennomført kollisjonstester foran, bakfra og på siden av testbilene.

Særlig sidekollisjonen er en krevende del av testprogrammet. I denne testen blir bilen truffet av en gjenstand formet som fronten på en SUV eller pick-up som beveger seg med en hastighet av 50 km/t. Deretter blir skader på karosseri og testdukker målt.

Hos Audi A4 og Audi A6 tok det stive karosseriet av for kollisjonen, samtidig som sideguard hodekollisjonsputene hindret skader på passasjerene.

Passiv og aktiv sikkerhet

Både Audi A6 og Audi A4 er utstyrt med et omfattende system av passiv og aktiv sikkerhet.

ESP er standard på begge bilmodellene, det samme er front- og sidekollisjonsputer, aktive beltestrammere, ABS-bremser, bremsekraftforsterker og en lang rekke andre sikkerhetssystemer som sørger for at både fører og passasjerer sitter trygt.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.