PRODUKTNYHETER

Skapt for lommen

Analyseselskapene spår en meget bratt vekstkurve for dette markedet. Markedsledende Palm har doblet salget både i 1999 og 2000. Nå selges det en enhet hvert tredje sekund et eller annet sted i verden.

På samme måte som Microsoft har Palm også lisensiert ut operativsystemet til en rekke produsenter, med Handspring og Sony i fremste rekke.

Farger

Compaq var den første leverandøren som kom på markedet med en modell med en reflektiv fargeskjerm. Det betyr at det er den første fargemodellen som er brukbar i sollys og som har bra batterilevetid.

Nå svarer Palm med en reflektiv fargemodell; m505, i en elegant metallinnpakning og med en vekt på bare 128 gram. Den tidligere fargemodellen hadde bare 8 bits farger, mens de fleste PocketPC-modellene hadde 12 bit. Den nye utgaven slår tilbake med 16 bit, som gir virkelig gode fargebilder. Den samme modellen kommer også i en 99 grams utgave med gråtoneskjerm.

Begge de nye modellene har en sprekk for hukommelseskort. Siden de er så tynne, har Palm valgt å gå for SD/MMC-kortet, som er blitt en vel akseptert standard. De finnes i utgaver opptil 64 MB nå, og kommer med 256 MB senere i år. De nye modellene tar også endelig spranget over i USB-verdenen og befrir brukerne fra den gamle, trege og problemutsatte serieporten.

Les mer i TU nr. 12, som kommer på nett og papir 22. mars.

Les mer om: